Comunitatea Madrid continuă să facă progrese în organizarea celui de-al VI-lea Congres pentru prevenirea riscurilor profesionale. Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă, organismul responsabil cu securitatea și sănătatea lucrătorilor din Regiunea noastră, tocmai a prezentat imaginea celui de-al VI-lea Congres care va avea loc în data de

. și 17 în noiembrie la Fabrica Regală de Tapiserie din capitală. Celebrarea acestui Congres coincide cu 25 aniversarea nașterii IRSST.

După prezentarea imaginii, IRSST lucrează la închiderea programului pentru a putea anunța discursurile principale, atelierele, conferințele și mesele de lucru și dezbateri care au fost înființate. În acest sens, au fost deja definite zonele preventive și grupurile care vor avea un spațiu de reflecție. Teme precum psihosociologia aplicată la prevenirea riscurilor profesionale, schimbarea culturală, riscul îngrijirii și protejării oamenilor, strategii de garantare a diversității și talentului, locuri de muncă verzi, cancer profesional, printre altele, coordonarea activităților de afaceri, printre altele, vor să fie analizate.

În ceea ce privește atelierele, aspecte precum kinetoterapie, domenii de intervenție psihosocială pentru controlul impacturilor asupra sănătății lucrătorilor, atelier dedicat profesioniștilor al căror instrument de lucru este vocea și alte aspecte medicale precum auzul, vederea și protecția respiratorie. Aceste evenimente au primit o tratare practică.

Principala noutate prezentată de Congresul VI față de cele precedente este proiectarea unui spațiu destinat interviurilor pentru cunoașterea experților din lumea prevenției, care, datorită dăruirii și muncii lor, oferă valoare adăugată ORP. În acest sens, IRSST va face cunoscută nu doar munca acestor profesioniști, ci și persoana, latura lor cea mai umană și cea mai subiectivă.

Congresul VI va fi prezentat în Sala. Rafael Mengs cu mai multe standuri de entități, organizații și companii care și-au dorit să fie prezente la acest eveniment. Printre cei confirmați se numără INSST, Alenium, Casella, GA Consultores, 3M Personal Protection Equipment, Paredes și Medicare. IRSST va avea propriul stand pentru a răspunde tuturor solicitărilor pe care le pot face congresanții.

Comisiile, atât științifice cât și tehnice, lucrează non-stop pentru organizarea și proiectarea programul . De asemenea, într-o perioadă foarte scurtă de timp, pagina web care va conține toate informațiile va fi disponibilă.

Pentru mai multe informații, puteți merge la mail

info@vicongresoprlmadrid.com

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST avansează în pregătirea celui de-al VI-lea Congres pentru Prevenirea Riscurilor Profesionale