Comunitatea Madrid pune la dispoziția companiilor și liber profesioniștilor din regiune ajutoare pentru un total de 800. euro, care vizează promovarea reducerii riscurilor profesionale și îmbunătățirea condițiilor de muncă care contribuie semnificativ la reducerea accidentelor de muncă.

An de an, s-au făcut apeluri succesive cu scopul de a stabili un cadru de stimulente în ceea ce privește prevenirea riscurilor profesionale, creșterea numărului de cereri procesate de organism, în creștere cu aproape 26% din anul 2017. Până în prezent, Comunitatea a pus la dispoziția companiilor și organizațiilor peste 6 milioane de euro și acestea au beneficiat de un total de 123 companii din regiune.

Cu aceste subvenții, Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă, organismul comunitar responsabil cu gestionarea acestuia, stabilește stimulente care vor să promoveze, în mod prioritar, achiziția de utilaje noi, care să le înlocuiască pe cea veche; la adaptarea echipelor de muncă la cerințele de sănătate și securitate stabilite în reglementări; proiectarea și instalarea sistemelor de extracție localizate; la achiziționarea de echipamente de lucru motorizate pentru transportul și depozitarea încărcăturilor sau pentru lucru la înălțime; și proiectarea, instalarea și verificarea echipamentelor de protecție colectivă sau a liniilor fixe de viață pe punte.

The VI Master Plan pentru Prevenirea Riscurilor Profesionale 2021-2021, ca și predecesorii săi, este considerat un Plan Strategic de Subvenții și în acest sens face apeluri anuale de subvenții, precum și acorduri de colaborare anuale sau bienale cu agenții sociali. Pentru mai multe informații despre aceste ajutoare o puteți face prin acest 800000link . Dacă aveți îndoieli, puteți contacta IRSST prin linia 900 713 21 sau scrieți la adresa de e-mail irsst.subventions@madrid.org. Termenul începe în ziua 21 de august și se termină pe 26 din noiembrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 800.000 euro pentru reducerea accidentelor de muncă