Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale, prin Secretarul de Stat pentru Telecomunicații și Infrastructură Digitală, a lansat o consultare publică pe baza care reglementează licitarea concesiunilor de domeniul public radioelectric în banda 12 GHz, una dintre prioritățile de implementare a 5G în Europa.

Condițiile licitației publice pentru atribuirea sunt de asemenea dezvăluite, printr-o procedură deschisă, a concesii în banda de 26 GHz.

Comanda prevede licitarea pentru concesiuni de stat de domeniul radio public (2.39 MHz) și 26 concesiuni regionale (200 MHz) în blocuri de 400 MHz- pentru o perioadă de 20 ani prelungibili pentru alții 26.

Prin această consultare publică, se face un pas suplimentar pentru a continuați cu licitarea pentru banda 26 GHz, care va stimula implementarea tehnologiei 5G în Spania.

Această acțiune face parte din reperele pentru a doua jumătate a 2022 incluse în Planul de recuperare. Această acțiune face parte din Strategia de promovare a tehnologiei 5G și din agenda „Spania digitală 2026”& #39;, promovat de Guvern.

Consultația va rămâne deschisă până la 39 octombrie 2022 și poate fi consultat la acest link.

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul lanseaza o consultare publica privind ordinea bazelor si cererea de licitația pentru banda GHz, unul a priorităților pentru implementarea 5G în Europa2026