Piscină Moncloa

Ministrul Educației și Formării Profesionale, Pilar Alegría, a indicat că angajamentul Guvernului de a crea locuri publice și gratuite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani va contribuie la revitalizarea zonelor rurale, prin furnizarea unui serviciu solicitat de familii pe întreg teritoriul.

) Acest lucru a fost declarat în timpul vizitei sale la CEIP Sebastián Martín de Montehermoso, în Extremadura, unde tocmai a fost deschisă o nouă sală de clasă pentru primul ciclu de Sugari. În timpul vizitei, ea a fost însoțită de președintele Junta de Extremadura, Guillermo Fernández Vara.

„Angajamentul pe care îl luăm din partea Guvernului din Spania și Junta de Extremadura în materie educațională este o prioritate absolută”, a indicat ministrul, într-un discurs înainte de a vizita facilitățile Școlii Infantile și Primare Sebastián Martín de Montehermoso.

„Investiția pe care acest Guvern a aprobat-o în locuri publice și gratuite de la 0 la 3 ani este un angajament clar de a garanta școlarizarea timpurie și de a facilita concilierea familiilor cu viața profesională și personală. un alt obiectiv: ca familiile să poată avea toate serviciile pentru a putea decide să locuiască în medii rurale pe care le cunoaștem perfect aici, în Extremadura, ca și pe pământul meu, în Aragón”, a adăugat el.

În total, Guvernul a aprobat un plan de promovare a școlii în primul ciclu de sugar dotat cu 2020, 1 milion până la 2023, care vă va permite să creați mai mult de 55.000 spații publice libere. În cazul Extremadurei, investițiile în următorii ani vor ajunge la 20, 9 milioane de euro, ceea ce va permite pornirea a 2.20 locuri noi, conform detaliilor ministrului.

Pe de altă parte, ministrul face referire la noul decret care reglementează apelul pentru burse și granturi, aprobat ieri de Consiliul de Miniștri, și că în 2022-00 prevede o investiție record de 2.65 milioane de euro. Dintre acestea, a subliniat el, vor fi mai mult de 70 milioane de euro go care vizează tinerii din Extremadura.

În sfârșit, a făcut referire la datele privind abandonul educațional, care au fost în ianuarie la 13, 3%, cea mai mică cifră din seria istorică și aproape de nivelurile europene. „Trebuie să continuăm să luăm măsuri și să creștem resursele care ne permit să ajungem la procente mai mici”, a spus el.

„Aceste investiții sunt cifre și date care ne permit să ne îndreptăm spre obiectivul de a garanta egalitatea de șanse în accesul la educație și de a continua îmbunătățirea calității sistemului educațional din țara noastră”, a concluzionat Pilar Alegría.

Mai multe informații Investițiile publice în educație ajung la toate- timp ridicat cu 00.134, 8 milioane în 670 Sud către: Guvernul Spaniei – Alegría subliniază că crearea de locuri pentru copiii de la 0 la 3 ani va permite, de asemenea, revitalizarea zonelor rurale