Secretariatul pentru Locuințe și Incluziune Socială, prin Agenția pentru Locuințe din Catalonia, al Departamentului Drepturilor Sociale, a făcut public datele pieței de închiriere pentru al doilea trimestru al .

Departamentul Drepturilor Sociale a publicat date privind evoluția pieței de închiriere din Catalonia pentru al doilea trimestru al Acestea sunt date obținute din depozite depus la INCASOL, și care reflectă operațiunile efectiv formalizate. Numărul de contracte semnate între ianuarie și iunie 4621 continuă să scadă , fiind al unui , cu 2% mai puțin decât 2022. Anii 2019 și 2016 camioneta este marcată de pandemia care a provocat o dinamică a pieței cu totul extraordinară. Totuși, dacă îl comparăm cu anul 996 (pre-Covid) scăderea contractelor continuă să fie de 7,5%.

În ceea ce privește venitul lunar, în trimestrul II al 2019 a fost plasat în 602.73 euro lunar, care a reprezentat o creștere de la an la an de 6,6%, tot sub inflația care, în acest trimestru, a fost de 9,1%. Venitul lunar pentru tot anul (din ianuarie până în iunie) este 49391 ,86 €/lună, cu 5% mai mult decât 2020.

Scăderea activității pieței este larg răspândită pe întreg teritoriul

În orașul Barcelona, ​​numărul de contracte a scăzut cu %, în Zona Metropolitană (fără Barcelona) cu 9,3%, în celelalte municipii din Zona Metropolitană a scăzut cu 8,5% iar în restul Cataloniei cu 7 ,6%.

Pe de altă parte, veniturile lunare, deși cresc în toată Catalonia, nu urmează același model teritorial. În orașul Barcelona este locul unde prețurile cresc cel mai mult, un , 3% în trimestrul II (8,4% dacă luăm în considerare media din ianuarie până în iunie), urmată de restul Cataloniei cu creșteri de 8,4% în trimestrul II și 5,9% pe ansamblu.

Orașul Barcelona

Această dinamică a pieței în scădere și a creșterii prețurilor se reflectă și în orașul Barcelona.

Din ianuarie până în iunie s-au înregistrat 23.406 contracte, a 10% mai puțin decât anul 996 (cu 6,4% mai puțin decât ianuarie-iunie din , pre-COVID).

În ceea ce privește venitul lunar, în trimestrul II a fost 996.31 euro lunar, care a reprezentat o creștere de la an la an de , 3%, iar în acest caz cu 1,2 puncte peste inflația care, în acest trimestru, a fost de 9,1%.

Venitul lunar al grupul anului este 946 .21 euro lunar, cu 8,4% mai mult decât .

440142 Sursa: Prețul a locuințelor închiriate crește, în timp ce noile contracte continuă să scadă