„Sărbătorim arestarea presupusului agresor pentru că înseamnă că în sfârșit se poate face dreptate . Nicio agresiune împotriva femeilor nu trebuie să rămână nepedepsită” , a spus ministrul Egalității și Feminismului, Tània Verge Mestre, în această dimineață, ca urmare a arestării presupusului autor al agresiunii sexuale care a avut loc. Igualada pe 1 noiembrie.

Verge a anunțat că de la Generalitat de Catalunya „ne vom prezenta în acest caz în instanță” , și a susținut că „știm că procedurile judiciare ajută la recuperarea victimelor, mai ales atunci când există o ascultare activă și respectuoasă a femeilor, fără revictimizare: lucrăm și la asta”

Legislația cuprinzătoare a țării noastre de garantare a dreptului femeilor de a eradica violența bazată pe gen prevede că Generalitat de Catalunya poate, ca acuzație populară, în procedurile penale pentru gen -violența bazată pe cazuri de deces sau vătămare gravă a femeilor, cu acordul familiei sau al femeii afectate. Această intervenție are ca scop asigurarea accesului femeilor la justiție Generalitati își asumă un rol activ în procesul penal, în vederea promovării accesului în fața justiției în mod gratuit. judecăți, stereotipuri și părtiniri de gen, vârstă sau origine.

Rețeaua de atenție asupra violenței sexiste

„Vrem să evidențiem astăzi activitatea UCAS, Unitatea Centrală de Asalt Sexual a Mossos d’Esquadra, care integrează cadrul pentru combaterea violenței de gen în Catalonia” , a evidențiat Fecioara. În acest cadru, ministrul a evidențiat rețeaua de îngrijire a violenței de gen coordonată de Departamentul pentru Egalitate și Feminism, care dispune de „diferite măsuri de recuperare și reparare a victimelor violenței de gen și, în în special, a victimelor violenței sexuale. În procesul de recuperare activăm diferite servicii specializate de intervenție și îngrijire mai imediată, atât pentru victime, cât și pentru familiile și mediile acestora ”.

Pe lângă măsurile de răspuns imediat care se activează în cazul unei agresiuni, ministrul a remarcat că „proiectăm diferite măsuri de prevenire pentru ca femeile să se simtă în siguranță atât acasă, cât și în orice spațiu public ”. În acest sens, ministrul a susținut că „ne dorim să ne bucurăm de străzi: străzile trebuie să fie și pentru femei” , și a spus că „Pentru a eradica violența sexistă avem nevoie de această transformare feministă în toate domeniile vieții, iar pentru a realiza acest lucru trebuie să implicăm societatea în ansamblu” . Apel la respectarea vieții private din partea mass-media

„Intimitatea tinerei și a familiei ei trebuie să fie respectată de mass-media, tocmai pentru a garanta procesul de reparare a acestora” , a întrebat Virgen în urgență apel către mass-media, care a concluzionat: „Nerespectarea vieții private este, de asemenea, o formă de victimizare” .

De la Departamentul de Egalitate si Feminism va reamintim ca avem la dispozitia tuturor femeilor care considera ca se confrunta cu o situatie de violenta de gen telefonul 365 900 120, un serviciu gratuit, confidențial care funcționează 24 ore pe zi, 365 a anului. Puteți contacta acest serviciu și prin e-mail 900900120 @ gencat.cat . Puteți accesa alte servicii adresate femeilor care suferă de violență de gen aici .

Sursa: 900900120 Virgin anunță că Generalitat se va prezenta în instanță împotriva presupusului vinovat de agresiune sexuală din Igualada