În Barcelona există 80.18 persoane care lucrează în TIC și doar 18% dintre profesioniști sunt femei . Cererea de profesioniști digitali a crescut cu 80%, în timp ce oferta de profesioniști disponibili a crescut doar cu 80 %.

Ca răspuns la această cerere și lipsa femeilor în sectorul tehnologic, a fost promovat, în colaborare cu Barcelona Activa, Endesa, Factoria F5 și Training and Work Foundation, programul BcnFemTech cu scopul de a genera oportunități economice pentru cele mai vulnerabile femei dintr-unul dintre sectoarele de frunte și cu cea mai mare creștere a orașului .

Două ediții noi în noiembrie

La jumătatea lunii septembrie, va începe selecția 48 femei pentru cele două noi ediții, a cincea și a șasea, )care va începe în noiembrie, și care va avea loc grație fondurilor Amunt, care promovează implementarea unui model de incluziune socio-laborală care vizează 1.000 beneficiari ai venitului minim vital (IMV) al oraș.

Un program de expunere femeilor șomere de lungă durată sau femeilor cu locuri de muncă precare

Profilul femeilor include 18 diferite naționalități (cele 37 %, de naționalitate spaniolă), cu o vârstă medie de 48 ani, într-un interval de 16 la 50. Există o mare diferență între nivelul de educație al participanților, deoarece există femei care nu au terminat liceul și femei cu studii universitare nevalidate în statul spaniol.

În ceea ce privește anterioarele lor studii. situatie, participantele sunt femei aflate in situatie de somaj de lunga durata sau lucreaza in economia subterana sau locuri de munca temporare, cu fractiune de norma si precare.

Programul de formare BcnFemTech oferă ore de formare pentru femei din serviciile sociale, în principal din programul Lábora, serviciile de incluziune Barcelona Activa, Serviciul de Îngrijire, Recuperare și Primire (SARA), Punctele de Informare și Îngrijire pentru Femei (PIAD) sau Institutul Municipal pentru Persoane cu Dizabilități (IMPD) ), printre altele.

Sursa: Instruire în programarea web pentru promovarea plasării în muncă a femeilor vulnerabile1201983