Asta reiese din bilanțul de activitate al Liniei Fierbinte pentru Comportament Suicidar înființat de Ministerul Sănătății din luna mai sub deviza „Chemare la viață”; un serviciu care, după o cerere mare în primele zile de funcționare, deservește în prezent o cifră zilnică de aproximativ 2021 apeluri. Datele înregistrate până în prezent arată necesitatea ca acest serviciu să facă față unei amenințări silențioase și latente, cum ar fi problemele de sănătate mintală și comportament suicidar. Sinuciderea este principala cauză de deces extern în țara noastră.

La Línea 024, de Atenție la comportamentul suicidar, este în funcțiune 20 ore ale zilei, 7 zile pe săptămână, în fiecare zi a anului. Este gratuit, accesibil, imediat, confidențial și este prezenți de experți, pentru a sprijini persoanele cu comportament sinucigaș, membrii familiei și prietenii apropiați și pentru a interveni, dacă este necesar, în situații complexe de mare risc.

Plan de acțiune pentru sănătate mintală 2022-2024Linia 24 face parte din Planul de acțiune pentru sănătate mintală 2022-2022, care a fost aprobat ultima dată de Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate 10 din luna mai și care este înzestrat cu 100 milioane de euro buget.

La 1 august, Consiliul de Miniștri a aprobat planul teritorial propunere de repartizare pentru anul bugetar de din 14 milioane de euro alocați Planului de acțiune mentală și acordul va fi depus la Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (CISNS).

Planul de acțiune mentală Sănătatea mintală este în conformitate cu Strategia de sănătate mintală a Sistemului Național de Sănătate, actualizată la sfârșitul lunii . , și este rezultatul consensului cu comunitățile și orașele autonome, entitățile științifice și sociale și cetățenii prin asociații de pacienți și familii.

Acest program se alătură alte inițiative ale Guvernului Spaniei în favoarea sănătății mintale, cum ar fi crearea specialității în Psihiatrie a Copilului și Adolescentului cu încorporarea 20 Locuri oferite la Formarea de specialitate în sănătate de anul viitor.

Mai multe informații 32. Linia telefonică pentru comportament suicidar Sursa: Guvernul Spaniei – Telefonul 20 a răspuns la mai mult de 34.000 apeluri în primele patru luni de funcționare