Comunitatea Madrid investește 1.453.000 euro la eliminarea azbestului din centrele de invatamant din capitala in cursul anului 2022. Aceste acțiuni sunt incluse în planul de eliminare a materialelor cu prezență de azbociment în școlile și institutele din Madrid pe care guvernul regional le desfășoară.

.

În mod specific, va fi eliminat din Centrul acoperă publicul din Învățământul Infantil și Primar Meseta de Orcasitas de Villaverde și CEIP Vicálvaro, din raionul cu același nume; a tavanelor gimnaziilor școlilor Doctor Tolosa Latour și Carlos Sainz de los Terreros, ambele din Puente de Vallecas și Pinar del Rey del Hortaleza; a acoperișului sălii de mese a lui Manuel Núñez Arenas, tot din Puente de Vallecas; și unele elemente ale școlii primare din Mexic și ale Centrului de educație specială Infanta Elena din Ciudad Lineal.

În plus, pentru anul 2023, în prezent sunt planificate acțiuni pentru reconstrucția cuprinzătoare, inclusiv îndepărtarea acoperișului ascuns din azbociment al CEIP Ciudad de Jaén de Usera, pentru o sumă aproximativă de

. . euro. În mod similar, va fi înlocuit și acoperișul Complexului Educațional San Fernando de Fuencarral School City, ceea ce va implica o investiție de aproximativ 250. euro.

În plus, continuă să elimine acest material, și înlocuiți componentele care îl conțin atunci când se efectuează lucrări de reabilitare a clădirilor în cadrul activității obișnuite de îmbunătățire a infrastructurii centrelor.

Prezența acestui material nu afectează direct indică o situație de risc, deoarece azbestul nu este un gaz, vapori sau substanță radioactivă și fibrele sale nu se desprind în mod natural, dar este necesar să se manipuleze sau să se modifice respectivele materiale astfel încât să aibă loc eliberarea și emisia fibrelor.

Chiar și așa, Comunitatea Madrid a lansat un plan ambițios de eliminare progresivă a acestuia din toate centrele de învățământ până la finalizarea sa. dispariție totală în .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea alocă peste 1,4 milioane de euro pentru îndepărtarea azbestului din centrele de învățământ publice din capitală în perioada 453