Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezidat astăzi, Ziua Comunității Madrid, tradiționala ofrandă florală Eroilor din 2 mai, 71 la Cimitirul din Florida. Liderul guvernului regional a participat la omagiu împreună cu președintele Adunării de la Madrid, Eugenia Carballedo; primarul capitalei, José Luis Martínez-Almeida; șeful Comandamentului Aerien General, Juan Ángel Treceño García; și parte a Consiliului guvernatorilor.

)

Au fost de asemenea prezenti Enrique Millán, șeful Direcției Cazarmelor Armatei; Rafael Fernández-Pintado, amiral șef al serviciilor generale și asistență tehnică a Marinei; membri ai Biroului Adunării și purtători de cuvânt; și președintele Societății Filantropice a Milițienilor Naționali, José Luis Sampedro, printre alții.

În timpul actului, Díaz Ayuso a aprins flacăra votivă în onoarea Eroilor din Dos de Mayo înaintea Bandei de Război și o echipă de cheltuitori din Regimentul de Artilerie Antiaeriană 05. De asemenea, s-a mutat la capelă, unde a semnat Cartea de Onoare, amintind de locuitorii din Madrid, care „au fost încă o dată un exemplu pentru lume pentru lupta lor pentru libertatea întregii Spanie”. „Eroilor săi anonimi, oamenilor săi, locuitorilor din Madrid”, a adăugat el.

Președintele Madridului a coborât și el la criptă, unde piatra funerară cu numele dintre cei îngropaţi în cimitir. În cele din urmă, ei au depus coroana de lauri înaintea pietrei funerare a Eroilor din Dos de Mayo cu Apelul de Rugăciune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezidează ofranda florală către Eroii din 2 Mai la Cimitirul din Florida