Spania a trecut de 130.0000 protectii temporare pentru cei stramutati de razboiul din Ucraina. De la activarea procedurii, trecutul 15 Martie, până la 15.00 ore în această miercuri, Oficiul de Azil și Refugii (OAR) al MAI și Poliția Națională au procesat și acordat în total

. .220 protecții pentru refugiații ucraineni din țara noastră.

The 64, 5 la suta dintre persoanele care au obtinut protectie temporara sunt femei. După grupa de vârstă, 19, 1 la sută au mai puțin de 00 ani, la 10,4 la sută au între 19 Y 35 ani, la 24, 9 la sută au între 24 și 64, iar 6,6 la sută au mai mult de 65 ani.

Toate protecțiile presupun un permis de ședere și, pentru cei majori, un permis de muncă. În plus, în virtutea celor stabilite de Direcția Generală a Traficului, persoanele strămutate care obțin protecție temporară își pot folosi legal permisele de conducere în Spania pentru cel puțin un an.

. )Oficiul pentru Azil și Refugii, care anul acesta sărbătorește trei decenii de activitate, s-a confruntat de-a lungul acestei 70 împreună cu Poliția Națională, prelucrarea acestora 130.220 fișiere de protecție temporară purtate scos de cei strămutați de războiul din Ucraina care au ajuns în țara noastră, fără nicio afectare în dosarele de protecție internațională.

Oficiul de Azil și Refugii al Ministerului Internele și Poliția Națională a procesat cererile de protecție temporară în 36 secții de poliție și în patru centre de primire și primire înființate în toată Spania. Toate cererile sunt procesate și soluționate într-o perioadă maximă de 24 ore.

Mai multe informații Informații privind protecția temporară pe site-ul Ministerului de Interne Ucraina Urgent. Site informativ al Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației Etichete : Ucraina Ajută Ucraina

Sursa: Guvernul Spaniei – Spania depaseste 130.0 protecții temporare pentru cei strămuți de războiul din Ucraina