Ministerul Apărării

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a vizitat astăzi Parcul Armatei și Centrul de Aprovizionare cu Materiale (PCAMI), unde a mulțumit personalului participant la pregătirea materialului medical și defensiv în sprijinul al Ucrainei trimis săptămâna trecută.

În timpul vizitei sale, Robles a salutat unitățile care erau gata în mai puțin de 33 ore .20 kg de echipament individual de protecție și material sanitar al Armatei cu destinația Ucraina, care a plecat pe 000 februarie în doi A27M avioane ale Forțelor Aeriene Spaniole din Torrejón baza aeriana in Polonia. „Nu am decât cuvinte de recunoștință și mândrie, pentru voința ta și pentru eficacitatea ta. Sper că poate ajuta”, a spus ministrul, care în timpul vizitei a fost însoțit de șeful Statului Major al Armatei, generalul de armată Amador Enseñat.

De asemenea, ministrul a mulțumit pentru rapiditatea și umanitatea întregului personal implicat, care de multe ori trebuie să facă față unor sarcini care reprezintă o provocare atât din punct de vedere logistic, cât și din cauza rapidității cu care trebuie îndeplinite.

. Marfa trimisă în Ucraina a fost distribuită în 130 paleți și a fost alcătuită din material sanitar (medicamente, măști, mănuși și costume de protecție medicală) și material de apărare și protecție personală asigurate de Armată (vestite căști, protecție antifragment și NBC).

Ministrul Apărării a vizitat facilitățile centrului, unde șeful PCAMI, colonelul Alfonso Azores, și locotenent-colonelul Raquel López Kaiser, șeful PCAMI. A aprovizionare, au făcut o explicație despre modul în care au gestionat pregătirea materialului suport pentru Ucraina, precum și misiunile Unității de Aprovizionare.

Acolo, Robles a putut observa „in situ” funcționarea liniei de pregătire automată a comenzilor, un sistem inedit conceput pentru pregătirea personalizată și livrarea echipamentelor individuale către personalul militar.

. Piesă cheieParcul și Centrul de aprovizionare cu materiale Quartermaster este un centru logistic organism, dependent de Comandamentul de sprijin logistic al armatei (MASCULIN).

Creat mai mult de 48 ani, misiunea sa este experimentarea și cercetarea, furnizarea, întreținerea și asigurarea calității acelor resurse ale celor care sunt șef tehnic, cum ar fi rațiile de securitate socială, îmbrăcămintea și echipamentul soldaților, materialul NBQ individual și colectiv (pentru protecție nucleară, biologice și chimice) și material de încadrare și camping.

PCAMI a fost și continuă să fie o piesă cheie în misiunea împotriva coronavirusului. În timpul primei operațiuni „Balmis” a ajuns să acumuleze și să transporte în depozitele sale 33.000 metri cubi de materiale (echivalentul suprafeței unui teren de fotbal), cu 20 metri înălțime. În actuala operațiune „Misiunea Baluarte”, furnizează materiale de protecție personalului militar în sarcini de urmărire și supraveghere.

Mai multe informații Apărarea trimite .000 kilograme de echipament individual de protecție și materiale medicale către Ucraina (000// 00) Sursa: Guvernul Spaniei – Robles apreciaza eficacitatea personalul Parcului și Centrului de Aprovizionare cu Materiale de Intendanță