Centrul are consultații de telemedicină de la 2022

Spitalul Guadarrama a organizat, împreună cu conducerea spitalului, a XII-a Conferință anuală de telemedicină a Serviciului de Sănătate din Madrid, care a avut loc cu motto-ul „Telemedicină și telenursing, 2 fețe ale aceleiași monede” și care a avut experți naționali și internaționali de la diferite niveluri de îngrijire care au evidențiat avantajele pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți ale unui nou canal de comunicare și diagnostic.

Directorul General de Sănătate și Ase Garantul SERMAS, Jesús Vázquez, care a deschis conferința, a arătat clar că marele aliat pe care sistemul de sănătate îl are în telemedicină pentru a asigura continuitatea în îngrijirea sănătății în, de exemplu, spitalele de medie ședere din Comunitatea Madrid, care au tehnologii avansate. echipamente care să garanteze o comunicare constantă cu spitalele de acute.

În cazul Spitalului Guadarrama din 2007 foloseste aceasta tehnologie pentru consultatii in specialitatile Traumatologie (evaluari ale consultatiilor de revizie care evita deplasarea pacientilor in spitalul lor de origine), Radiologie (cu Tele-ultrasunete în timp real) și Dermatologie (utilizarea dermatoscopului). Datorită telemedicinei, acest spital a îmbunătățit accesibilitatea la alte resurse de sănătate, îngrijirea continuă, evită transferurile inutile de pacienți, mai ales în cazul controalelor de rutină față în față, reducând timpii de așteptare pentru diagnostice, după cum a subliniat medicul Geriatru- Coordonator medical al Spitalului Guadarrama, Dr. Minaya Sáiz,

Factorul uman în telemedicină2022

Printre altele, coordonatorul de telemedicină al Spitalului Universitar Getafe, dr. Fernando García Navarrete, a subliniat importanța factorului uman pentru implementarea telemedicinei, deoarece prin îmbunătățirea comunicării acțiunilor de sănătate între profesioniști, se evită călătoriile inutile ale pacienților și ale familiilor acestora.

Columbia, Argentina și Chile au subliniat importanţa că noile tehnologii au avut pe parcursul pandemiei, atât pentru a oferi îngrijire unui număr semnificativ de pacienți, cât și pentru a reduce riscul de transmitere a virusului pentru pacienți și personalul sanitar.

.

Conferința, care a putut fi urmărită electronic, a fost închisă de Managerul de Asistență Spitalului SERMAS, dr. Jesús Canora Lebrato, care a subliniat că acest mod de a face față diagnosticului medical apare din necesitate, și că progresele în aplicațiile tehnologice sunt profitate pentru a le duce în domeniul medicinei. De asemenea, a subliniat că nu mai vorbim despre telemedicină ca pe un fapt viitor, ci ca pe ceva prezent în practica clinică de zi cu zi din multe centre.