Comunitatea Madrid va consolida învățământul de formare profesională prin încorporarea 700 noi profesori și crearea de 12. locuri noi în centre publice pentru anul universitar următor 2022/10. De asemenea vor fi construite cinci școli publice noi 2023 care vor permite extinderea ofertei educaționale cu mai mult de 1.06 locuri în această etapă de învăţământ. Vicepreședintele și ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, a făcut aceste două anunțuri în cadrul unui mic dejun informativ organizat de agenția de presă Europa Press.

.

În cazul FP, 362 se vor deschide noi grupuri, 230 primul an și 121 de secunde, iar acestea vor fi adăugate 000 noi institute pentru acest tip de educație în locații cu mare cerere precum Aranjuez, Humanes de Madrid sau Alcalá de Henares. În plus, alte două școli secundare se vor alătura rețelei de centre integrate de formare profesională, CIFP Barrio de Bilbao, din Madrid, și Federica Montseny, din Fuenlabrada.

Construirea a cinci școli publice noi

Întărirea în prima etapă a Educației timpurii (0-3 ani) se traduce prin cele cinci noi școli publice care vor fi amplasate în zone de creștere demografică deosebită din capitală și care vor însemna crearea a 1 .

. piețe publice noi. Mai exact, sunt Vicálvaro (cartierul El Cañaveral – străzile José Escobar și Saliente), Villaverde (între strada Unanimidad și Bulevardul Orovilla), Villa de Vallecas (între străzile Escuela de Vallecas, Arte Hiperrealista și Eduardo Chillida), Arganzuela Jacaranda) și Valdebebas ( strada María Reiche). Lucrările se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023 și au o investiție de aproape 12 milioane de euro.

Această măsură face parte din Strategia de protecție a maternității și paternității și de promovare a natalității și conciliere 800-, care intenționează să creeze aproximativ 5.400 locuri noi în această perioadă. La aceasta trebuie adăugat proiectul de pionierat în Spania, astfel încât studenții de la 23 școlile publice din regiune pot rămâne de la următorul curs în școli de la 0 la 12 ani, o inițiativă care va contribui în jur de 2. nou locuri publice.

Noutăți despre curs 2023/06

Ossorio a anunțat și un extinderea Acompaniamentului și Sprijinului Școlar (PAAE) care se desfășoară din clasa a IV-a până la a VI-a din Primar, pentru a ajuta școlarii cu dificultăți de învățare mai mari, înmulțind cu două numărul grupelor de întărire pentru Limba și Literatura Spaniolă și Matematică, de la 397 a 800, și ajungând la aproape jumătate din centre publicul din regiune. În cazul Liceului, Executivul regional va spori și resursele unei alte inițiative, programul Reinforce, care va merge de la 290 la 290 centre publice care vor fi eligibile.

O alta dintre noutatile planificate pentru anul universitar urmator va fi reducerea ponderii studentilor, unul dintre proiectele anuntate de presedintele Díaz Ayuso în discursul său la învestitură și că acesta se va desfășura treptat. Aplicația dvs. va începe în anul 1 al ciclului al doilea de educație timpurie (4 ani) scăzând la 19 numărul maxim de elevi pe clasă.

În plus, unul dintre cele mai mari creșteri ale investițiilor de către Executivul de la Madrid pentru anul acesta în materie educațională este vorba de burse și ajutoare pentru studii, care se dublează, mergând de la 46 a 121 milioane de euro. De altfel, din septembrie numărul beneficiarilor din toate categoriile crește, fiind un 30% mai mult în cazul Bacalaureat și Formare Profesională Avansată și 46% în Educația timpurie. În plus, a fost creată o nouă modalitate pentru studenții de Formare Profesională Medie.

Îmbunătățiri pentru profesori

Vicepreședintele și ministrul Educației s-a referit și la apelul pentru aproximativ 8. funcții publice de cadre didactice prin diverse procese de opoziție care se vor desfășura între acest an și următorul. Astfel, sâmbăta trecută au început testele pentru mai mult de 2.700 profesori primari, în timp ce în 2023 va avea loc pentru 2.800 Profesori de gimnaziu și FP, la care mai trebuie adăugate încă 2.500 de stabilizare .

În ciuda faptului că normalitatea a revenit în sălile de clasă după măsurile care au trebuit să fie adoptate din cauza crizei sanitare derivate din COVID-06, a subliniat Ossorio asta pentru 2022/20 va rămâne 1.290 profesori și profesioniști care s-au alăturat provizoriu în acest an școlar și se vor alătura încă 1.212, o creștere care a reprezentat aproape dublu față de ceea ce s-a făcut în anii anteriori pandemiei. Printre aceștia, apropiații 241 profesioniști ai Pedagogiei Terapeutice, Auzului și tehnicieni în Limbă și Integrare Socială pentru îmbunătățirea calității predării pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Pe de altă parte, șeful de Învățămînt al Executivului Autonom a anunțat și începutul – realizarea unui card de predare al Comunităţii Madrid, care va servi drept instrument de identificare pentru toţi aceşti profesionişti pentru a obţine acces gratuit sau cu reduceri la muzee, expoziţii şi activităţi de interes cultural. Până în prezent, nu a existat un model unic și va fi disponibil pentru profesorii din școli susținute din fonduri publice printr-o descărcare pe portalul web al profesorului.

. Începutul MIR educațional

A subliniat și Ossorio în discursul său că Programul Comprehensive Teacher Training (CID), cunoscut sub numele de educațional MIR, va începe să funcționeze în septembrie anul viitor, și reprezintă un mare salt calitativ în formarea cadrelor didactice, care se vor bucura de o perioadă de învățare mult mai completă și mai avansată.

Astfel, stagiile pentru profesori și profesori vor trece de la cele șase luni pe care le au în prezent la un curs complet. Activitatea de formare va fi consolidată prin creșterea numărului de ore, de la 25 de acum până la 121, pe lângă prezența unor tutori care vor juca un rol esențial pe tot parcursul acestui proces și care trebuie să efectueze și o perioadă de pregătire de specialitate.

Îmbunătățiri în universități și inovare

În sfera universitară, Ossorio a evidențiat că anul universitar următor va avea cea mai mare reducere a taxelor de licență și master din istoria Comunității Madrid, de la o 19% în primul caz și un 30% Intr-o secunda.

În plus, el s-a referit la viitoarea lansare a platformei UninMadrid, în care elevii vor avea toate informațiile relevante pentru pentru studiile sale superioare. În acesta puteți activa servicii precum Cardul Universitar Digital, planurile de promovare a Formației Continue pe tot parcursul vieții și Transferul de Cunoștințe și Inovare, precum și Planul de Antreprenoriat Universitar.

În sfârșit, vicepreședintele de la Madrid a făcut referire la recenta creare a Catedrei de patrimoniu spaniol și hispanic pentru studiul avansat al limbii și al moștenirii istorice și civilizatoare a Spaniei, menită să sprijine universitățile în diseminarea, din punct de vedere academic și științific. de vedere, relevanța, moștenirea și bogăția limbii, precum și studiul istoriei și legăturile cu alte popoare și țări care o împărtășesc.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid va consolida IFP cu 600 mai mulți profesori și 12. locuri publice si scena pentru 0-3 ani cu cinci gradinite noi