Comunitatea Madrid comemorează Ziua Mondială a Refugiaților, care este sărbătorită la 17 June, în colaborare cu ICNUR Spania, pentru a-și face vizibilă figura și a conștientiza situația trăită de peste o sută de milioane de oameni din întreaga lume care au fost nevoiți să lase totul în urmă și să fugă de conflicte, violențe, persecuții și încălcări ale drepturilor omului .

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a participat astăzi la stația de metrou Chamberí la o recreere care transformă muzeul său într-un adăpost antiaerian care permite vizitatorilor să intre în pielea acest grup.

Are ca punct de plecare invazia rusă a Ucrainei și circumstanțele trăite de cetățenii acestei țări care sunt strămuți în interiorul și în afara granițelor sale. Tocmai, mulți dintre ei au fost nevoiți să caute protecție în interiorul stațiilor de metrou pentru a fi ferite de bombardamente, așa cum sa întâmplat în metroul din Madrid în timpul Războiului Civil.

Prin fotografii, muzică și audiovizuale, se va putea afla și despre situația refugiaților din Siria, Yemen, Myanmar, America Centrală sau Republica Congo. Turul va cuprinde mărturii care le evidențiază lupta și spiritul de depășire, precum și diferite referiri la solidaritatea globală pe care o trezește acest tip de conflict.

În acest sens colaborează Metro de Madrid. până în iulie 20 în campanie Ucraina are nevoie prezentat joia trecută de președintele Díaz Ayuso, cu care guvernul regional urmărește să încurajeze și să sensibilizeze populația cu privire la necesitatea de a continua asistența cetățenilor din această țară. Pentru aceasta, au fost înființate opt stații de rețea – Ópera, Moncloa, Pinar de Chamartín, Alameda de Osuna, Carabanchel Alto, Columbia, Puerta de Arganda și Puerta del Sur – pentru a colecta materialele necesare precum alimente neperisabile, igiena personală produse , copii și sănătate.

Comunitatea Madrid își menține angajamentul față de acest grup, de exemplu, deservind mai mult de 10. persoane care sosesc din acea tara si care s-au descurcat mai multe din 06. carduri gratuite de transport public pentru a călători prin aceste mijloace în toată regiunea.

Sursa: Comunitatea Madrid – 20 Comunitatea Madrid comemorează Ziua Mondială a Refugiaților în metrou pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la situația a milioane de oameni în toată lumea