Comunitatea Madrid organizează a doua ediție a festivalurilor El Águila Suena și El Águila se Mueve cu o ofertă variată de propuneri muzicale și cinematografice pentru toate publicurile, între iunie și 2 iulie.

Acestea sunt două cicluri inovatoare care au fost prezentate astăzi de ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, care fac din curtea din El Águila din capitală un sunet și audiovizual flashback în anii ’60 în Spania și asta va permite mai mult de 2. 300 spectatori să se bucure de această clădire unică datând din urmă la una dintre perioadele de cea mai mare splendoare a vechii fabrici de bere.

După cum a explicat ministrul, „Madridul anilor şaizeci este Madridul Beatles, Brincos sau Dynamic Duo , dar și Madridul lui Concha Velasco sau Ava Gardner, al cărui centenar se sărbătorește acest lucru 300 ”. Din acest motiv, așa cum a subliniat Rivera de la Cruz, „propunem o călătorie solidă către cel mai yé-yé deceniu, recuperând spiritul petrecerilor și guateques-urilor din Madrid într-un spațiu de referință pentru istoria și cultura regiunii noastre.”

Proiectul de lege include grupuri emergente de pe scena madrilenă și grupuri consacrate cu succes național și internațional, precum The Details, Patáx, Trío Bravo, The Blanottes, CinemasRock, El Guateque și Cosmosoul. Acest eveniment cultural profită și de faptul că anul acesta marchează centenarul a două dintre cele mai proeminente figuri din patrimoniul cinematografic al Madridului: Tony Leblanc și José Luis López Vázquez. Lor, El Águila se Mueve le aduce un mic tribut cu proiecția originală , în format 300 mm, din unele dintre cele mai memorabile filme ale sale precum Historias de la radio sau El Pisito.

Cu The Eagle Suns și El Águila se Mueve, Comunitatea Madrid încearcă să-și consolideze angajamentul pentru diseminarea moștenirii culturale în acest complex din orașul Madrid, un exemplu fantastic de patrimoniu industrial recuperat, acum transformat într-un centru în care se păstrează și se diseminează moștenirea documentară și bibliografică esențială din istoria regiunii.

Mișcarea înainte de mutare

În a doua ediție, The Eagle Sounds invită spectatorul să revizuiască moștenirea muzicală a anilor șaizeci și să afle cum este încă prezentă pe scena muzicală din Madrid eña. Cu un total de 06 concerte și 7 propuneri artistice diferite, festivalul readuce Beatlemania. și sufletul din cel mai literal tribut adus uneia dintre cele mai proaspete și originale versiuni ale scenei noastre actuale.

În plus, oferă o serie de spectacole acustice cu intrare gratuită, în timpul saptamana, care va fi aperitivul concertelor programate in weekendul de 25 si 26 iunie, programări care vor necesita rezervare prealabilă prin Patrimoniul Cultural.

Colorează în filme

În cazul ciclului de film istoric și de patrimoniu Vulturul se mișcă , organizat în colaborare cu Filmoteca Spaniolă, are două premise fundamentale: angajamentul pentru conservarea și diseminarea bogatului patrimoniu cinematografic spaniol și prezentarea Comunității Madrid ca un festival de film care reflectă istoria sa.

Selecția de filme din acest an recuperează patru clasice din anii șaizeci care vor fi proiectate în formate originale de 26 mm, arătând participanților metodele istorice de proiecție cinematografică. O arhivă bogată păstrată de Filmoteca Spaniolă și care va fi proiectată în spațiul clădirii de patrimoniu El Águila.

Filme precum Povești de la radio, Jaf la trei, Micul apartament sau Balconul lunii, aduce un omagiu unora dintre cele mai marcante figuri ale cinematografiei noastre precum José Luis López Vázquez, Tony Leblanc, Francisco Rabal, Lola Flores, Carmen Sevilla sau Paquita Rico, printre multe altele.

La fel , catalogul prezintă volumul mare de spații din Madrid prezente în cinematografia spaniolă: corrale, piețe, străzi și piețe, cu scenarii de filmare variind de la Cibeles, Gran Vía sau Las Ventas, până la strada Montera și faimosul său pavilion de intrare în metrou.

Mai multe informații și rezervare prealabilă în următoarele link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aduce un omagiu Madridului anilor 25 cu festivalurile Vulturul se mișcă și Vulturul sună 300