#Spania – Afiș al Statisticii Societății Informaționale și Comunicațiilor în centrele de învățământ.

Distribuie pe Aceste date se bazează pe Statistica Societății Informaționale și Comunicațiilor în centrele de învățământ neuniversitar publicată de Ministerul Educației, Formării Profesionale și Sportului. Această statistică bienală, întocmită cu date din comunitățile autonome, acoperă centrele de învățământ nonuniversitar, cu excepția centrelor de educație timpurie și specială.

Aceste medii virtuale, în care interacțiunea didactică a elevilor este facilitată pentru ca aceștia să poată dezvolta acțiuni specifice procesului de învățare precum efectuarea de exerciții sau munca în echipă, reprezintă 92,3% în cazul centrelor de învățământ secundar și de formare profesională. și 76,1% în centrele publice de Învățământ Primar.

În plus, în anul universitar 2022-2023 numărul de studenți pe computer folosit pentru sarcinile de predare și învățare a fost de 2,2, cu trei zecimi mai puțin decât acum doi ani. Acest număr a fost de 2 în centrele publice și de 2,6 în cele private. Numărul mediu de profesori pe computer a fost, de asemenea, redus la 1,4, cu două zecimi mai puțin decât în ​​anul universitar 2020-2021. Numărul mediu de computere per unitate de clasă se îmbunătățește la 8,5 computere, adică cu 1,3 mai mult decât acum doi ani. În cazul centrelor publice a fost de 8,8 calculatoare (în plus cu 1,6), față de 7,8 în centrele private (în plus cu 0,7).

În ceea ce privește tipul de calculatoare disponibile, se consolidează tendința de creștere deja observată în cursurile anterioare de utilizare mai mare a dispozitivelor mobile (laptop-uri și tablete) înaintea computerelor desktop. Astfel, primele reprezintă 66% din echipamentele disponibile și 34% din cele din urmă. Laptopurile sunt cele mai folosite dispozitive, cu 47,9%, față de 18,1% pentru tablete.

Pe de altă parte, 62% din sălile de clasă obișnuite (separate de sălile de calculatoare) au fost echipate cu sisteme digitale interactive, inclusiv table digitale interactive, mese multi-touch, panouri interactive sau televizoare interactive. În centrele publice, procentul a fost de 59,9%, față de 67,4% în cele private.

De subliniat procentul ridicat al centrelor publice de Învățământ Secundar și Formare Profesională care au echipamente robotizate (55,7%) și imprimante 3D (71,8%), care în cazul centrelor private este de 42,6%, respectiv 38,4%.

În ultimii ani, participarea centrelor educaționale la proiecte, apeluri și experiențe legate de utilizarea tehnologiilor educaționale a căpătat o relevanță deosebită, care a crescut cu aproape zece puncte din anul universitar 2020-2021 până în 2022-2023, trecând de la 41, 3% până la 51,2%. Cea mai mare participare la acest tip de proiecte are loc în centrele publice de Învățământ secundar și de formare profesională, cu 61,7%, față de 49,5% în centrele publice de Învățământ primar și 45,8% în centrele private.

Etichete: Educaţie Formare profesională Sursa: Guvernul Spaniei – 92,3% din centrele publice de formare secundară și profesională au medii virtuale de învățare