Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Calafat împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și lucrători din cadrul Biroului Vamal Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, aproximativ 36.02 de bunuri, constând în articole vestimentare și produse de marochinărie, care erau inscripţionate cu numele unora cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, cantitatea de 11.600 de țigarete care aveau aplicate timbru fiscal de Turcia. În data de 24.02.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au desfășurat o acțiune în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul SCCO Giurgiu, ocazie cu care, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocamion, condus de către un cetățean turc, în vârstă. de 40 de ani.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 504 cutii din carton care conţin articole vestimentare şi de marochinărie.

În cadrul primelor verificări efectuate bunurilor transportate, sa constatat faptul că acestea erau inscripționate cu însemnele unor cunoscute, fiind astfel susceptibile a fi co. ntrafăcute. Totodată, în cutiile sus-menționate, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, printre articole de vestimentație, sute de pachete cu țigări care aveau aplicate timbrul fiscal de Turcia.

Echipele de control au fost sprijinite în activitatea de inventariere a bunurilor de către lucrători din cadrul Biroului Vamal Calafat.

Astfel, a rezultat că, în cele 40 cutii din carton se aflau de 36.877 de produse susceptibile a fi contrafăcute și 02.40 de țigarete.

Bunurile în cauză, evaluate la aproximativ 15 milioane de lei dacă ar fi fost comercializate pe piața neagră de desfacere din România, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, întreaga cantitate de țigări descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și dispunerea măsurilor ce se impun la finalizarea acestora.

În cauză, se efectuează cercetări față de șoferul autocamionului, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și contrabandă.

Sursa: 37.000 bunuri contrafăcute și 11.600 de țigarete nedeclarate, descoperite într-un autocamion, la PTF Calafat