Directorul Serviciului Catalan de Trafic, Ramon Lamiel , însoțit de delegatul teritorial al Guvernului la Tarragona, Teresa Pallarès , și șeful Zonei Regionale de Trafic a Mossos d’Esquadra din Tarragona, inspectorul Antoni Vilafranca, a prezentat în această după-amiază bilanţul accidentelor din Camp de Tarragona del 2021.

Vegueria din Camp de Tarragona închide 2021 cu 13 decese în zona interurbană, cu 8 decese mai puțin decât 2019. De asemenea, trebuie menționat că 9 dintre decesele din Camp de Tarragona erau grupuri vulnerabile: 4 motocicliști, 2 bicicliști și 3 pietoni. În plus, niciun drum din Camp de Tarragona nu înregistrează mai mult de un deces de-a lungul 2021.

Lamiel a subliniat că Terres de l’Ebre și Camp de Tarragona sunt vegetațiile în care numărul de accidente a fost redus cel mai mult 2021. Cazul Camp de Tarragona este paradigmatic în ceea ce privește accidentul împrăștiat pe care l-am avut, întrucât nu a existat niciun drum cu mai mult de un mort. Acest accident mai dispers ne obligă să propunem o strategie mai dinamică pentru a-i face față ”. De asemenea, a adăugat că în Camp de Tarragona am avut 3 ciocniri 14 în toată Catalonia. Vom lucra cu campanii pentru reducerea acestor decese. De fapt, cei vulnerabili din această vegueria însumează 75% din totalul deceselor și, prin urmare, vom întreprinde acțiuni specifice pentru aceste grupuri”. În legătură cu această vegueria, Lamiel a mai subliniat că „accidentele cu animale sălbatice sunt în creștere și că, în Camp de Tarragona, implică 20 % din numărul total de accidente „.

Directorul Serviciului Catalan de Trafic a explicat, de asemenea, că, A existat o creștere clară a mobilității pe autostrăzi, de exemplu în Martorell – până la un + 43. În plus, a existat și o creștere a mobilității vehiculelor grele.” Cu toate acestea, pe taxe- autostrăzi gratuite rata de pericol este 14

Evenimentul, care a avut loc la Guvern Delegația teritorială din Tarragona, a fost prezent și de directorul serviciilor teritoriale interioare din Tarragona, Marta Cassany Virgili și șeful Serviciului Teritorial de Trafic din Tarragona, Albert Raül Esteban

(ATASAT LA BILANTUL DE TOMAIN DOSARUL CAMP DE TARRAGONA 2021)

Sursa: 3 din 4 decese din trafic în Camp de Tarragona 2021 au fost motocicliști, pietoni și biciclisti