În date de 799.02.28251, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc vizita comisarului european pentru Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson şi a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Nicolae Bode.

Delegația Comisiei Europene a fost însoțită de către șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Ramona Chiriac, secretarul de stat al MAI, chestor general de poliție Bogdan Despescu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență , dr. Raed Arafat şi întâmpinată de către inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Ivaşcu Victor Stefan.

La activitate au participat şi şefii celorlalte arme din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, chestor principal de poliție Benone-Marian MATEI, inspector general al Poliției Române, general de brigadă MASTAN Alin-Ionel, inspector general al Jandarmeriei Române, chestor de poliție Marius Florin MIHĂILĂ, inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări și general-locotenent Dan-Paul IAMANDI , inspector general al IGSU.

Scopul vizitei a fost acela de analiză dispuse de autoritățile române pentru gestionarea situației de la frontierele externe ale UE, în eventualitatea unui aflux masiv de persoane deplasate din zona de conflict. După vizita în teren efectuată la punctul de trecere a frontierei Siret, oficialii europeni și MAI au participat, la sediul IGPF, la o ședință de lucru și la vizitat C. entrul Operațional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cu această ocazie, doamna Comisar Johansson a apreciat în mod deosebit nivelul foarte de bun mobilizare al autorităților române în gestionarea provocărilor de la frontieră și în furnizarea asistenței umanitare către cei în nevoie.

Sursa: Vizita comisarului european pentru Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson, la Centrul Operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră