Institutul Cultural Român de la Madrid organizează expoziţia de tehnici mixte (imprimeuri, colaje textile, tapiserii) Las Puertas del Tiempo / Porţile Timpului a artistei Ana Maria Popa. Vernisajul va avea loc miercuri, 18 martie, la ora 20:00, la sediul ICRM (c/ Marqués de Urquijo 47, 1º dcha). Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 3 aprilie 2009 (orar: L – V: 16:30 – 19:00).

Ana Maria Popa s-a născut pe 26 mai 1979 la Galaţi. Pasiunea pentru ţesut a avut-o de mică. A aprofundat cunoştinţele în domeniul tapiseriei şi în cel al imprimeului. „Ţesutul este o tehnică bazată pe repetiţia mişcării de dute-vino, precum schimbul dintre zi şi noapte, rezultatul final nu se vede imediat. Pentru a vedea tot trebuie sa aştepţi, aşa precum o sămânţă încolţeşte şi creşte încet, încet, ca apoi să se transforme in floare” – spune ea.
 
În tapiserie foloseşte tehnica haute-lisse, pe război vertical, care îi permite să realizeze variaţiuni ale organizării structurale. Îi place să se joace cu volumul şi pentru aceasta foloseşte diferite tipuri de noduri: kilim, nodul turcesc (persan) sau noduri din arta populară românească.
 
Ana Maria Popa a studiat la Liceul de Artă Dimitrie Cuclin din Galaţi, apoi la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, specializarea Arte textile – tapiserie/obiect textil, imprimeu textil. A fost profesoară de educaţie plastică la Liceul Pedagogic Costache Negri din Galaţi şi membru fondator al Muzeului Etnografic Corod, judeţul Galaţi.