Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este verificat de Agenţia Naţională de Integritate, în urma unui material apărut în presă, potrivit cărora anumite cadouri valoroase, primite de politician, nu se regăsesc în declaraţia de avere.

 

Inspectorii ANI vor confrunta datele scrise în declaraţiile de avere cu cele consemnate în evidenţele diferitelor instituţii ale statului. Vadim Tudor a anunţat că se va adresa instanţei: „Deci, eu eram coruptul societăţii româneşti? Că am primit şi noi o reclamă, o publicitate la vedere. Nu mă obligă legea să spun aşa ceva. E aşa de neimportant, în activitatea noastră, un contract minor, de 200.000 de lei, noi. Alţii au contracte de milioane şi milioane de euro„, a declarat Vadim.

La câteva zile după începerea verificărilor, Corneliu Vadim Tudor a anunţat semnarea unui protocol de colaborare cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, pentru alianţa în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, protocol ce le-ar putea asigura celor două partide majoritatea. Liderul PRM a rupt în faţa jurnaliştilor protocolul  semnat cu PDL.