#Madrid –

Comunitatea Madrid a finalizat aproape 2.900 de intervenții anul trecut prin intermediul unităților mobile ale Serviciului de Urgență Socială (SES) pentru a ajuta familiile sau grupurile sau grupurile care s-au confruntat cu o situație de neputință sau criză. Acest lucru a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în timpul vizitei sale la baza operațională a acestui dispozitiv din Majadahonda.

Această rețea dispune de trei vehicule de intervenție rapidă care se deplasează în locuri în care apar situații de urgență, situații de neputință, abandon sau dezorientare, urgențe colective cauzate de accidente sau catastrofe, sau crize care necesită activarea resurselor sociale. „Acolo se pun la dispoziția persoanelor care suferă de ele și nu le pot face față singure, așa că au nevoie de ajutor profesional imediat pentru a preveni ca aceștia să devină mai serioși și să se expună riscului de excludere”, a subliniat Dancăusa, care a vorbit cu cei 25 de profesioniști. care îl mențin operațional 24 de ore din 24 în fiecare zi a anului.

Dispozitivul, gestionat de Crucea Roșie datorită unei investiții semestriale de 2,3 milioane de euro din partea guvernului regional, oferă și șapte locuri rezidențiale de urgență pentru a găzdui persoanele care au nevoie și îngrijire la domiciliu de urgență la domiciliul lor. În plus, ai posibilitatea de a face beneficii financiare dacă este necesar.

La sfârșitul acestui an, SES va adăuga 4 noi locuri urgente de cazare, iar în 2024 va deschide un centru de scurtă ședere cu o capacitate de 25 de persoane care va presupune o investiție de 1 milion de euro. De asemenea, promovează digitizarea Centralei de Evaluare a Situațiilor de Urgență și Urgență din Comunitatea Madrid, responsabilă cu activarea unităților mobile la primirea notificărilor prin numărul de telefon 112, apeluri directe de la cetățeni sau alte servicii municipale și actualizarea tuturor acestora. protocoale de acțiune pentru a continua îmbunătățirea calității acestuia.

Sursa: Comunitatea Madrid – Unitățile mobile ale Serviciului de Urgență Socială din Comunitatea Madrid au finalizat aproape 2.900 de intervenții anul trecut