#Madrid –

Obiectivul este menținerea stării de sănătate a vârstnicilor fragili

Două asistente de la Unitatea de Suport Rezidențial (UAR) din zona urbană a Direcției de Asistență Nord-Vest, Alba Mª García-Maroto și Virginia Albaladejo, au lansat ateliere de educație pentru sănătate privind exercițiul fizic destinat rezidenților centrelor sociale de sănătate.

Atelierele au fost desfășurate cu 12 persoane din reședința Hidalgos Casasolar Santo Duque de Gandía, din raionul Moncloa-Aravaca, care au participat voluntar la proiect.

Pentru implementarea sa, a avut și sprijinul mai multor asistente din unitate (Ana Chaparro, Verónica Barbero și Celia de la Torre), precum și personalul propriu al reședinței.

Atelierul a constat din trei sesiuni. În prima au fost explicate beneficiile practicării sportului, pentru a împărtăși apoi experiențele anterioare ale rezidenților și apoi a desfășura o sesiune cu diverse exerciții adaptate vieții de zi cu zi a participanților.

Printre alte activități, participanții au făcut o plimbare prin reședință, precum și o sesiune programată de jocuri participative, încheiată cu un colocviu, o mică ceremonie de decernare a medaliilor și diplomelor și o gustare cu fructe.

După buna acceptare și primire a acestei inițiative, profesioniștii UAR vor continua să dezvolte această activitate în centrele interesate să participe la ea.

Sursa: Comunitatea Madrid – Unitatea de Suport pentru Reședințele de Asistență Primară din Nord-Vest promovează activitatea fizică în mediul socio-sanitar