Opinia publica spaniola comenteaza intens incidentul petrecut ieri, la sosirea printului Charles si a sotiei sale Camila, cand un soldat din Garda Regala a cazut din picioare dupa ce si-a pierdut cunostinta. Presa spaniola relateaza evenimentul si mentioneaza ca amfitrionii, principii Letizia si Felipe nu s-au dus sa-l ajute pe tanarul cazut la pamant, din motive de protocol.

Vizita oficiala a printului Charles si sotiei sale Camila in Spania a inceput cu o intalnire la Palatul Regal El Pardo, unde mostenitorul coroanei printul Felipe si sotia Letizia ii asteptau pe invitati in prezenta Garzii Regale, care era pregatita sa de onorul.

Cu cateva minute inainte de sosirea invitatilor, in timp ce printul Felipe si Letizia se indreptau spre locul de primire a oficialitatilor, un soldat din primul rand a cazut la pamant in fata lor.

Potrivit ziarului ABC, principii s-au asigurat de faptul ca soldatul primeste ajutor, dupa care si-au continuat drumul, insa opinia publica discuta daca mostenitorii coroanei nu ar fi trebuit sa se aplece si sa-l ajute pe soldat.

Datorita unei intarzieri de cateva minute a delegatiei britanice, incidentul a fost rezolvat, soldatul fiind ajutat in cele din urma de un camarad.

Printul Charles si ducesa Camila se afla pentru prima data in vizita oficiala in Spania si in prima zi au vizitat centrul istoric al Madridului, unde au degustat mancaruri tipice madrilene.