Un accident de muncă a curmat viețile a două persoane la o fabrică de prelucrare a oțelului din Spania.

Un bărbat de naționalitate română, de 28 de ani, și un coleg de origine marocană, de 42 de ani, au decedat după ce au căzut de la o înălțime de 10 metri.

Accidentul s-a petrecut luni, la ora 9:25, când serviciile de Urgență au fost anunțate că doi muncitori au căzut de pe acoperișul unei hale industriale de la fabrica Gonvarri din Burgos.

Medicii care au sosit la locul accidentului nu au putut face nimic pentru cei doi bărbați, care au suferit traumatisme fatale în urma căderii.

Cele două victime realizau operațiunea de înlocuire a plăcilor de uralită, de pe acoperișul halei, împreună cu alți 3 colegi.
Subprefectura din Burgos a informat că cei doi muncitori lucrau pentru o firmă subcontractată ca să înlocuiască plăcile de pe acoperiș, iar structura acestuia a cedat la un moment dat.

Niciunul nu era legat cu cabluri de siguranță, dar fusese instalată o plasă de securitate pe acoperiș. Primarul orașului, Daniel de la Rosa, a spus presei locale că greutatea celor doi muncitori, împreună cu cea a plăcilor de uralită nu a fost suportată de plasă și cei doi bărbați au căzut în gol.

Sindicatul Comisiones Obreras din regiunea Castilla y León a solicitat să se facă o anchetă amănunțită în cazul muncitorilor decedați și avertizează că numărul accidentelor de muncă sunt în creștere.