#Torrejon – • În 2014, Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat Declarația Săptămânii Mare de la Torrejonera ca Festival de Interes Turistic Regional.

• Săptămâna Mare a început în Biserica San Juan Evangelista, pe 16 martie, cu tradiționala proclamare de către reprezentantul Torrejonera în Adunarea de la Madrid, Ainhoa ​​​​García Jabonero, și, pe 17 martie, în același templu cu emoționant concert Pasión Cofrade cu participarea trupei de muzică municipală din Torrejón de Ardoz, capela muzicală El Exilio, corul polifonic din Torrejón, corul Frăției Nuestra Señora del Rosario Coronada, rezervația Ilustrei Frații Regale a Nuestra Señora del Rocío și Școala de muzică Clave-1

• Procesiunea de Duminica Floriilor a Frăției Maicii Domnului Încoronată a Rozariului a fost una dintre procesiunile care puteau fi celebrate în mod normal însoțite de Parada Brigăzii Parașutiste (BRIPAC) și Frații Mai Mare ai Frăției.

• Procesiunea Tăcerii s-a putut desfășura și în Miercurea Mare, programată de Frăția Vera Cruz și Doamna Soledad Coronada, una dintre cele mai notabile din Săptămâna Mare din Torrejonera, și care a avut parte de Band of Cornets și Tobe „Virgen Morena” din Ocaña (Toledo)

• Din cauza ploii nu s-au făcut procesiuni, ci au avut loc evenimente simbolice în incinta Bisericii San Juan Evangelista, marți cu Via Crucis, în Joia Mare cu Procesiunea Patimilor, în Vinerea Mare cu Procesiunea Întâlnirii îndurerate și Sfânta Înmormântare și, în final, Duminica Paștelui cu Procesiunea Întâlnirii

• Merită subliniată participarea la Săptămâna Mare din Torrejón a celei de-a patra autorități a statului, a președintelui Senatului, a fostului președinte al Comunității Madridului și a fostului primar al orașului Torrejón, Pedro Rollán, împreună cu actualul primar, Alejandro Navarro Prieto

• Primarul orașului Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a amintit că „în ciuda vremii care ne-a împiedicat să ne bucurăm de toată splendoarea Săptămânii noastre Sfinte, aș dori să felicit ambele frății pentru munca pe care o depun și pentru zilele de pregătire și repetiția pe care au avut-o. Datorită acestora, s-a putut pune în valoare, recupera splendoarea pe care a avut-o altădată și prestigiu Săptămâna Mare, făcând-o una dintre cele mai remarcabile din Comunitatea Madrid, subliniindu-și și caracterul cultural dat de calitatea artistică a imaginilor. care se arată.cortegiu”

Săptămâna Mare din Torrejón de Ardoz, un festival de interes turistic, a avut o bună participare, în ciuda ploii care au împiedicat desfășurarea unor procesiuni. Săptămâna Mare a început în Biserica San Juan Evangelista, pe 16 martie, cu tradiționala proclamare de către reprezentantul Torrejonera în Adunarea de la Madrid, Ainhoa ​​​​García Jabonero, și, pe 17 martie, în același templu cu emoționant concert Pasión Cofrade cu participarea Formației Municipale de Muzică din Torrejón de Ardoz, Capela Muzicală El Exilio, Corul Polifonic Torrejón, Corul Frăției Nuestra Señora del Rosario Coronada, Rezervația Ilustrei Frăției Regale a Nuestra Señora del Rocío și școala de muzică Clave-1.

Torrejón de Ardoz, 1 aprilie 2024. În 2014, Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat Declarația Săptămânii Mare de la Torrejón ca Festival de interes turistic regional. Procesiunea de Duminica Floriilor a Frăției Maicii Domnului a Rozariului Încoronat a fost una dintre procesiunile care puteau fi celebrate în mod normal însoțite de Parada Brigăzii Parașutiste (BRIPAC) și Frații Mari ai Frăției.

Procesiunea Tăcerii, programată de Frăția Vera Cruz și Maica Domnului din Soledad Coronada, a putut să se desfășoare și în Miercurea Mare, una dintre cele mai notabile din Săptămâna Mare din Torrejonera, și care a avut în vedere Trupa de Cornete și Tobe. „Virgen Morena” din Ocaña (Toledo)

Din cauza ploii, procesiunile nu s-au ținut, ci au avut loc evenimente simbolice în incinta Bisericii San Juan Evangelista, marți cu Via Crucis, în Joia Mare cu Procesiunea Patimilor, în Vinerea Mare cu Procesiunea Întâlnirii Doloroso și Sfânta Înmormântare. și, în sfârșit, Duminica Paștelui cu Procesiunea Întâlnirii.

Merită subliniată participarea la Săptămâna Mare din Torrejón a celei de-a patra autorități a statului, a președintelui Senatului, a fostului președinte al Comunității Madridului și a fostului primar al orașului Torrejón, Pedro Rollán, împreună cu actualul primar, Alejandro Navarro Prieto.

Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a amintit că „în ciuda vremii care ne-a împiedicat să ne bucurăm de toată splendoarea Săptămânii noastre Sfinte, aș dori să felicit ambele frății pentru munca pe care o fac și pentru zilele de pregătire și repetiție. pe care le-au avut. Datorită acestora, s-a reușit să pună în valoare, să recupereze splendoarea pe care a avut-o altădată și să dea prestigiu Săptămânii Sfinte, făcând-o una dintre cele mai remarcabile din Comunitatea Madrid, evidențiind și caracterul său cultural dat de calitatea artistică a imaginilor. care sunt arătate.prelucrează.”

Sursa: Săptămâna Mare din Torrejón de Ardoz, un festival de interes turistic, a avut o participare bună în ciuda ploii care…