#Torrejon – • Rezident de Oncologie Medicală la Spitalul Universitar din Guadalajara, acest doctor în Medicină de la Universitatea din Alcalá face parte din două echipe de cercetare, la Universitatea din Alcalá și la Institutul de Cercetare în Sănătate Ramón y Cajal

• Pentru a-și pregăti munca de cercetare, condusă de Miguel Ángel Ortega, profesor la Universitatea din Alcalá, intitulată „Expresia și valoarea prognostică a markerilor imunohistochimici în cancerul pancreatic”, Leonel Pekarek s-a concentrat asupra modului în care există diferiți markeri care sunt asociați cu o afecțiune mai gravă. prognostic în acest tip de tumoră, permițând pacienților să fie organizați în diferite grupuri și astfel să planifice îngrijirea continuă pe care o pot primi pe toată durata bolii.
Primarul, Alejandro Navarro Prieto, l-a primit în această dimineață la Primărie pe Torrejonero, Leonel Pekarek, un cercetător care a primit distincția „cum laude” de la Universitatea din Alcalá pentru teza sa privind cercetarea cancerului pancreatic. Pentru a-și pregăti munca de cercetare, intitulată „Expresia și valoarea prognostică a markerilor imunohistochimici în cancerul pancreatic”, acest doctor în Medicină s-a concentrat asupra modului în care există diferiți markeri care sunt asociați cu un prognostic mai rău în acest tip de tumoră, permițând organizarea pacienților în diferite grupuri. și astfel să planifice îngrijirea continuă pe care o pot primi pe toată durata bolii.

Torrejón de Ardoz, 24 ianuarie 2024. Rezident de oncologie medicală la Spitalul Universitar din Guadalajara, acest doctor în medicină de la Universitatea din Alcalá și cercetător asociat la aceeași, face în prezent parte din două echipe de cercetare. Unul în Inginerie Tisulară și Medicină Regenerativă de la Universitatea din Alcalá și altul în Psihiatrie și Sănătate Mintală de la Institutul de Cercetare în Sănătate Ramón y Cajal.

Primarul, Alejandro Navarro Prieto, l-a felicitat pe Leonel Pekarek și l-a felicitat „pentru că a obținut cea mai mare notă posibilă într-o lucrare ale cărei descoperiri derivate din această mare cercetare pot fi folosite și vor ajuta la continuarea luptei împotriva cancerului, astfel încât să sperăm că în viitor se găsește un leac. .”

Rezumatul tezei:

Adenocarcinomul pancreatic continuă să fie unul dintre cele mai agresive neoplasme maligne cunoscute, pacienții fiind diagnosticați în stadii avansate în majoritatea cazurilor și prezentând un prognostic periculos. În ultimii ani, utilizarea markerilor imunohistochimici în oncologie a reprezentat un real avans în diagnosticul și tratamentul diferitelor tumori, precum cele de sân, plămân sau colon, printre altele. Acest lucru a îmbunătățit prognosticul pacienților, deoarece a fost posibil să se dezvolte terapii țintite sau să se definească sensibilitatea la diferiți agenți chimioterapeutici. Scopul acestei lucrări este de a defini utilitatea prognostică a diferiților markeri imunohistochimici (IRS-4, ErbB2, markeri de stres oxidativ, printre alții) pentru a organiza pacienții diagnosticați cu adenocarcinom pancreatic în diferite grupuri și pentru a planifica îngrijirea continuă pe care o pot primi. boală. De asemenea, rezultatele ne permit să înțelegem mai bine patofiziologia de bază a adenocarcinomului pancreatic și să analizăm noi markeri care pot fi utilizați în practica clinică zilnică.

Sursa: Primarul, Alejandro Navarro Prieto, îl primește pe Torrejonero, Leonel Pekarek, un cercetător care a primit de la Universitatea din A…