#Torrejon – • Pentru a vizita această expoziție puteți cumpăra acum bilete de pe www.magicasnavidades.es, al cărei preț include accesul la Parcul Mágicas Navidades

• În perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie, publicul se va putea bucura de cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală, într-un spațiu interactiv cu sculpturi în gheață și un tur printr-o lume înghețată în care va putea vedea transparența, fragilitatea, simplitatea. și puritatea apei înghețate, care va lăsa o amintire unică și de neuitat pentru toți vizitatorii săi și unde cei mai buni sculptori în gheață din lume vor veni să ne viziteze pentru a concura în realizarea acestei expoziții spectaculoase de peste 2.000 de metri pătrați.

• „Prezentăm acest al doilea Festival Internațional de Gheață, unde cei mai buni sculptori în gheață din lume ne vor face să ne bucurăm de această artă sub zero, care va transforma orașul nostru într-un centru atractiv de atenție la nivel național și internațional”, a spus primarul, Alejandro Navarro Prieto.care a adăugat că „această inițiativă este un mare pariu de vizitat în aceste date importante și tot publicul care o face se va bucura de acest eveniment unic care va lăsa o amintire de neuitat tuturor vizitatorilor săi”.

• Festivalul va găzdui a doua competiție internațională desfășurată în Spania ca locație gazdă, unde zece echipe formate din cei mai buni sculptori în gheață din lume, din Japonia, SUA, Canada, Rusia, Polonia, Franța, Filipine, China, Thailanda, Malaezia și Spania vor realiza cele mai frumoase lucrări de artă efemeră de transparență și texturi, pentru a crea o expoziție înghețată spectaculoasă, precum și crearea unui spațiu sugestiv care să-l ambieze, în interiorul unui cort magic.

• Anul acesta, artiștii vor interpreta tema „Orașele lumii”, modelând gheața cu drujba, daltele și torțele lor, cu care vor lucra la interpretarea arhitecturală și esențială a orașului ales, până când vor reuși să creeze. , în doar 7 zile de concurs, incredibilele lor opere de artă care vor forma o lume înghețată de orașe fantastice, într-o mare expoziție, unde gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă. Sculpturile de gheață rezultate vor fi expuse în interiorul cortului, într-o expoziție care poate fi vizitată mai mult de două luni.

• Primarul a amintit că „Torrejón de Ardoz este Prima Capitală Europeană de Crăciun și Festival de Interes Turistic datorită calității, originalității și moștenirii sale culturale promovate de cele mai prestigioase companii naționale, europene și asiatice de Crăciun. „Acest eveniment a devenit destinația turistică spaniolă de referință pentru întreaga familie în aceste date îndrăznețe.”

• „Astăzi am prezentat Ice Festival 2, cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală care, la prima ediție, a fost văzut de peste 120.000 de oameni. Nimeni nu trebuie să rateze opera celor mai buni sculptori internaționali care, în această săptămână, se vor întrece pentru a ne uimi cu operele lor de artă efemere și cu viziunea lor arhitecturală asupra orașului ales”, adaugă Rafael González Villanueva, curatorul expoziției Festivalul Gheații.

Pentru al doilea an consecutiv, Parque Mágicas Navidades va găzdui Festivalul de Gheață, cea de-a 2-a ediție a Festivalului Internațional de Sculptură de Gheață, cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală. Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, și Rafael González, curatorul expoziției, au prezentat în această dimineață această mare expoziție în care gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă. Pentru a vizita această expoziție puteți cumpăra acum bilete de pe www.magicasnavidades.es, al cărei preț include accesul la Parcul Mágicas Navidades.

Torrejón de Ardoz, 14 noiembrie 2023. Producătorii Sonrisas (National Circus Award 2023), creatori, producători și regizori organizează cea de-a 2-a ediție a „Festivalului Internațional de Gheață”, Festivalul Internațional de Sculptură în Gheață, la Parcul Mágicas Navidades din Torrejón de Ardoz. Un eveniment unic care la prima ediție a fost vizitat de peste 120.000 de persoane.

În perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie, publicul se va putea bucura de cel mai mare eveniment de iarnă din
referință mondială, într-un spațiu interactiv cu sculpturi în gheață și un tur printr-o lume înghețată în care poți vedea transparența, fragilitatea, simplitatea și puritatea apei în stare înghețată, care va lăsa o amintire unică și de neuitat pentru toți vizitatorii săi și unde Cei mai buni sculptori în gheață din lume vor veni să ne viziteze pentru a concura în realizarea acestei expoziții spectaculoase de peste 2.000 de metri pătrați.

Festivalul va găzdui a doua competiție internațională desfășurată în Spania ca locație gazdă, unde zece echipe formate din cei mai buni sculptori în gheață din lume, din Japonia, SUA, Canada, Rusia, Polonia, Franța, Filipine, China, Thailanda , Malaezia și Spania vor realiza cele mai frumoase lucrări de artă efemeră de transparență și texturi, pentru a crea o expoziție înghețată spectaculoasă, precum și crearea unui spațiu sugestiv care să-l ambieze, în interiorul unui cort magic.

Competiția se va desfășura în perioada 10-17 noiembrie, iar fiecare echipă de sculptori va avea peste 500 de blocuri de gheață, cu o greutate aproximativă de peste 100 de tone, folosind un spațiu de 5 m2 per echipă ca loc unde vor proiecta. imaginația lor și își vor sculpta propriile desene.

Anul acesta, artiștii vor interpreta tema „Orașele lumii”, modelând gheața cu drujba, daltele și torțele lor, cu care vor lucra la interpretarea arhitecturală și esențială a orașului ales, până când vor reuși să creeze, în concurs de doar 7 zile, incredibilele sale opere de artă care vor forma o lume înghețată de orașe fantastice, într-o mare expoziție, unde gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă. Sculpturile de gheață rezultate vor fi expuse în interiorul cortului, într-o expoziție care poate fi vizitată mai mult de două luni.

Sculptori selectați:

 Invitat special: Junichi Nakamura și Shinichi Sawamura (Japonia)
 ECHIPA 1: Aaron Cotic (SUA) și Jim Duggan (SUA)
 ECHIPA 2: Kee Gawah (Malaezia) și Ross Baisas (Canada) – Premiul III 2022
 ECHIPA 3: Mikhail Fedetov (Rusia) și Teymur Abdulgadiev (Rusia)
 ECHIPA 4: Samuel Girault (Franța) și Michal Mizula (Polonia) – confirmat – Premiul II 2022
 ECHIPA 5: Jean-François Gauthier și Julien Doré (Montreal, Canada) – Premiul I 2022
 ECHIPA 6: Verónica Bustamante (Spania) și Yoann Hasselbein (Franța) – Premiul Publicului 2022
 ECHIPA 7: Daniel Howell (SUA) și Angelito Babán (Filipine)
 ECHIPA 8: Rolando de la Garza (SUA) și Burr Rasmussen (SUA)
 ECHIPA 9: Dominika Jarczok (Polonia) și Ji Huailong (China)
 ECHIPA 10: Yong Chong Ming (Malaezia) și Sintichai Sutapan (Thailanda)

Echipa spaniolă de sculptură în gheață, condusă de sculptorul Juan Carlos Arellano, campion european în 2014 și responsabilă de direcția glaciară a evenimentului, va găzdui competiția și va participa activ și necompetitiv. Misiunea ta va fi să conduci un grup format din cinci echipe de competiție, care se vor ocupa de proiectarea și crearea spațiului în care vor fi instalate concurenții și sculpturile lor.

Expoziția va avea participarea specială a japonezului Junichi Nakamura, unul dintre cei mai buni sculptori de gheață de pe planetă, care a fost ales pentru opera sa deosebită, originalitatea și capacitatea sa de a înțelege crearea gheții și particularitățile acesteia, care va fi însoțit de coechipierul său, sculptorul pe gheață Shinichi Sawamura.

Ca în orice competiție, premiile joacă un rol important în evaluarea muncii participanților și recunoașterea acestora pe baza obiectivului stabilit. Un juriu oficial va evalua opera sculptorilor cu criterii precum precizia, proporția, expresia sau impresia generală a fiecărei lucrări. Decizia juriului, care va fi oficializată pe 17 noiembrie, va acorda un premiu I de 10.000 de euro, un premiu II de 7.500 de euro și un premiu al III-lea de 5.000 de euro și, în plus, va fi un premiu special care va fi acordat. de către public.

Trăirea experienței iernii aspre, într-un mediu glaciar, va depinde de o instalație bună în care frigul poate fi ținut. Temperatura va fi mult sub cea a unui congelator normal, aproximativ 7 grade sub zero și tot frigul generat va fi păstrat ermetic în interior, astfel vă veți putea bucura de un spațiu înghețat în care figurile concepute de artiști vor rezista trecerii. .a zilelor.

Iluminatul pentru Festivalul Internațional de Gheață a fost creat de geniul iluminatului Juanjo Llorens, câștigător al mai multor premii MAX ca recunoaștere a muncii sale, care a știut să construiască o experiență vizuală, făcând sculpturilor de gheață să prindă viață prin lumină pentru a crea un mediu multicolor și strălucitor în întuneric. O expoziție spectaculoasă în interiorul unui cort uimitor unde gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă.
Primarul a amintit că „Torrejón de Ardoz este Prima Capitală Europeană de Crăciun și Festival de Interes Turistic datorită calității, originalității și moștenirii sale culturale promovate de cele mai prestigioase companii naționale, europene și asiatice de Crăciun. Acest eveniment a devenit destinația turistică spaniolă de referință pentru întreaga familie în aceste date îndrăznețe.”

„Astăzi am prezentat Ice Festival 2, cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală care, la prima ediție, a fost văzut de peste 120.000 de oameni. Nimeni nu trebuie să rateze opera celor mai buni sculptori internaționali care, în această săptămână, se vor întrece pentru a ne uimi cu operele lor de artă efemere și cu viziunea lor arhitecturală asupra orașului ales”, adaugă Rafael González Villanueva, curatorul expoziției Festivalul Gheații.

Sursa: A fost prezentat Festivalul de Gheață, ediția a II-a a Festivalului Internațional de Sculptură în Gheață, unde gheața se transformă în artă plastică…