• Câștigătoarea acestei ediții a fost Magdalena Albero Andrés cu „Pasări de hârtie”. Pe de altă parte, cele două finaliste au fost Victoria Bernardo García cu „The head”, și Raquel Villanueva Lorca cu „Cea mai frumoasă ecuație din lume”

• Evenimentul a prezentat prezența consilierului pentru femei, Mirian Gutiérrez, și a primarului pentru cultură, José Antonio Moreno

• Autoarea câștigătoare a primit 1.000 euro, publicarea lucrării și livrarea de 50 copii ale 150 care vor fi editate. La rândul lor, cele două finaliste au fost date 000 copii ale 100 editate

• La acordarea premiilor, Juriul a apreciat calitatea literară, coerența narativă, promovarea egalității și a valorilor nonsexiste și vizibilitatea femeilor, precum și depășirea stereotipurilor tradiționale masculine și feminine
Vinerea trecută, Centrul Cultural Las Fronteras a găzduit prezentarea lucrărilor premiate a VII-a Narativă Literară Concurs „Femeie în vânt. La eveniment au participat consilierul pentru Femei, Mirian Gutiérrez, și primarul pentru Cultură, José Antonio Moreno, și s-a încheiat cu premiera națională a spectacolului de dans „Al son” al companiei Sara Cano. Câștigătoarea acestei ediții a fost Magdalena Albero Andrés cu „Pasări de hârtie”. La rândul lor, cele două finaliste au fost Victoria Bernardo García cu „The head”, și Raquel Villanueva Lorca cu „Cea mai frumoasă ecuație din lume”.

Torrejon de Ardoz, 17 octombrie 2022. Consiliul Local din Torrejón de Ardoz, prin departamentele sale de Cultură și Femei și în colaborare cu Editorial MaLuma, a convocat o nouă ediție a acestui concurs care are ca obiectiv promovarea creației literare a femeilor, precum și vizibilitatea și recunoașterea talentului acestora. în lumea culturii, unde, ca în atâtea alte spații sociale, ei sunt încă departe de a ajunge la egalitatea cu bărbații. În această ultimă ediție au fost prezentate un total de 68 creații. La acordarea premiilor, Juriul a apreciat calitatea literară, coerența narativă, promovarea egalității și a valorilor non-sexiste și vizibilitatea femeilor, precum și depășirea stereotipurilor tradiționale masculine și feminine. Autoarea câștigătoare a primit ca premiu 1. euro, publicarea lucrării și livrarea de 25 copii ale 100 care vor fi editate. La rândul lor, cele două finaliste au fost date 000 copii ale 100 editate.

„Aș dori să mulțumesc tuturor femeilor care au participat pentru eforturile depuse și să le încurajez pe cele care au această vocație să se prezinte și, în general, toate femeile care scriu să concureze la următoarele ediții ale acestui concurs”, a indicat consilierul pentru Femei, Miriam Gutiérrez. În plus, a adăugat primarul culturii, José Antonio Moreno, „trebuie să mulțumim juriului pentru munca grozavă pe care a avut de făcut pentru a selecta lucrarea câștigătoare, deoarece a fost foarte dificil din cauza nivelului a lucrărilor prezentate de autorii săi 68. Rezumat al lucrări

Păsări de hârtie: Vara lui . Într-o dimineață, bătrâna Tomoko își îmbracă o rochie roșie și își părăsește casa pentru a merge la Ginza Six, cel mai luxos centru comercial din Tokyo. Héctor, un tânăr absolvent în precaritatea locului de muncă, călătorește la Tokyo invitat de Akiko, studentul spaniol din Salamanca de care este îndrăgostit. Odată ajuns acolo, trăiește câteva zile de neînțelegere și uimire. Întâlnirea sa cu bunica și sora lui Akiko, precum și problema familiei în care se află implicat, îl vor determina să descopere contradicțiile Japoniei moderne. Héctor va ajunge să întrezărească și temerile și dorințele celor trei femei pe care le întâlnește. O privire complexă asupra Japoniei de astăzi, care depășește admirația pentru delicatețea tradițiilor sale sau critica la adresa funcționării societății sale. O poveste de dragoste și durere de inimă, loialitate și speranță. O poveste de descoperire și acceptare a propriei persoane și a unei culturi diferite de a propriei persoane.

Capul: O poveste de douăzeci și patru de ore frenetice, un roman în patru voci, o crimă în zece părți. Capul spune povestea unei morți, dar și surpriza necunoscutului și frica de macabru. În timp ce Valeria se odihnește după o noapte de serviciu la morgă făcând autopsia unui tânăr ucis, fratele ei Leo găsește cea mai explicită dovadă a crimei în casa ei: capul victimei. În următoarele ore, ofițerii de poliție Cancho și Pascual încearcă să găsească vinovatul înainte să se răspândească vestea despre cadavrul decapitat. Frica, suspiciunea, intriga, ranchiuna – aceasta poveste are toate elementele unui thriller rapid si captivant, inclusiv un criminal rau cu cele mai sinistre idei in minte.

. Cea mai frumoasă ecuație din lume: Două femei de vârste diferite. Două vieți complet diferite. Sonia, scriitoarea oarecum histrionica si Elisa, plina de mister si senzualitate. Sonia, mergând spre bătrânețe și scriind o poveste despre o femeie, poate femeia care și-ar fi dorit să fie. Elisa, prinsă în incertitudinile ei, într-o lume care i se pare mai degrabă un vis și din care se teme să plece, fără să știe sigur de ce. Romanul se concentrează pe viața de zi cu zi a scriitoarei, atât de plictisitoare și previzibilă, și pe cea a Elisei, care chiar și în comă, după ce a suferit un accident, se dezvăluie a fi o viață fascinantă și plină de secrete. Va reuși Sonia să întoarcă spatele rutinei? Se va trezi Elisa din starea ei pentru a afla de ce se teme? Viețile Soniei și ale Elisei se împletesc în așa fel încât, la finalul poveștii, nu vom ști cine este scriitorul și cine este personajul.

Sursa: Centrul Cultural Las Fronteras a găzduit prezentarea lucrărilor premiate ale celui de-al VII-lea Concurs literar narativ „Femeie la…