#Torrejon – • În ședința de mâine, vineri, 17 noiembrie, Plenul Consiliului Municipal Torrejón de Ardoz va dezbate Bugetele pentru 2024, care au în vedere 145.851.831,99 milioane de euro

• Urmează să se desfășoare o activitate investițională semnificativă, în valoare de 23.044.825,51 euro. Dintre acțiunile care urmează să se desfășoare în anul fiscal 2024, se remarcă următoarele: achiziționarea complexului cultural istoric La Casa Grande, implementarea Universității din Alcalá începând cu adaptarea La Casa Grande, Proiectul peisajului Finca Soto El Espinillo-Obiectiv I Stop Schimbările Climatice , terminați Palatul de Justiție, construiți Noua Secție Națională de Poliție, porniți Noul Stație de Pompieri, finalizați Centura Sud până la M-45 și M-50, creați Autobuzul A2 Vao, desfaceți Pasajul Subteran cu vehicule cu două sensuri și pietoni între Bulevardul Constitución și Cañada-Mancha Yellow și noul Centru Cultural Soto-Zarzuela Mediaforum

• „Acest buget va stimula orașul nostru pentru a-l consolida ca unul dintre orașele la modă din Spania. Pe lângă îmbunătățirea serviciilor municipale, construirea de noi echipamente și infrastructură, sporirea acoperirii sociale pentru Torrejoneros care au cea mai mare nevoie de ele, plata angajaților publici și a datoriilor”, a subliniat primarul, Alejandro Navarro Prieto.

• Consiliul Local va plăti în continuare datoria municipală, care a scăzut cu 97.385.645,67 milioane de euro din 2013. Datoria se va reduce de la 178 milioane în 2013 la 80.715.261,83 la sfârșitul lui 2024, scăzând astfel de la maximul de 176,82% la 65%, care va fi atins până la sfârșitul lui 2024, cu 10 puncte sub limita de 75%, limită care marchează. datorii mari. Plata acestei sume în întregime este acceptabilă, conform rutei economice convenite și avizate de Ministerul de Finanțe al Guvernului Spaniei.

• Primarul menține scăderea de 10% a IBI pentru anul 2024, care se reduce la 15% pentru acei Torrejoneros care îl au domiciliat sau îl domiciliază, Torrejón fiind al doilea oraș din Madrid cu cel mai mic IBI. Scutirea IBI pentru familiile cu toți membrii șomeri continuă, de asemenea, Torrejón fiind singurul oraș care își ajută șomerii în acest fel, prelungind perioada maximă în care s-a lucrat în 2023 la 4 luni, pe care Torrejonerosi care doresc să o plătească. asta în două rate, sau până la 10 luni pentru cei care sunt șomeri, bonusul pentru familiile numeroase la 90% și promovarea angajării prin bonusul ICIO companiilor care angajează cel puțin 10 Torrejoneros. În plus, reducerea la restul impozitelor și taxelor municipale se menține la 5% prin debit direct

• Pentru al nouălea an s-a derulat inițiativa Bugetelor Participative, cu scopul de a apropia Consiliul Local de cetățeni și, pe de altă parte, de a cunoaște mai îndeaproape nevoile vecinilor noștri. Au fost 797 de propuneri prezentate de vecinii noștri la Bugetele 2024, dintre care 88% au avut loc în proiectele de bugete care au fost prezentate. Din restul, 91 dintre propunerile prezentate se referă la competențe ale altor administrații.

CLICK PE ACEST TEXT PENTRU A VEDE DOSIERUL INFORMATIV AL BUGETELE GENERALE 2024

Bugetele Consiliului Orașului Torrejón de Ardoz pentru 2024 au fost prezentate în această dimineață de primarul, Alejandro Navarro Prieto, și de consilierul pentru Finanțe și Patrimoniu, Marcos López, care au în vedere 145.851.831,99 euro care vor stimula orașul nostru pentru a-l consolida ca unul dintre orașele la modă din Spania. Urmează să se desfășoare o activitate investițională importantă care se ridică la 23.044.825,51 euro. Dintre acțiunile care urmează să se desfășoare în anul fiscal 2024, se remarcă următoarele: achiziționarea complexului cultural istoric La Casa Grande, implementarea Universității din Alcalá începând cu adaptarea La Casa Grande, Proiectul peisajului Finca Soto El Espinillo-Obiectiv I Stop Schimbările Climatice , terminați Palatul de Justiție, construiți Noua Secție Națională de Poliție, porniți Noul Stație de Pompieri, finalizați Centura Sud până la M-45 și M-50, creați Autobuzul A2 Vao, desfaceți Pasajul Subteran cu vehicule cu două sensuri și pietoni între Bulevardul Constitución și Cañada-Mancha Yellow și noul Centru Cultural Soto-Zarzuela Mediaforum.

Torrejón de Ardoz, 16 noiembrie 2023. „Acest buget va impulsiona orașul nostru pentru a-l consolida ca unul dintre orașele la modă din Spania. Pe lângă îmbunătățirea serviciilor municipale, construirea de noi echipamente și infrastructură, sporirea acoperirii sociale pentru Torrejoneros care au cea mai mare nevoie de ele, plata angajaților publici și a datoriilor”, a subliniat primarul, Alejandro Navarro Prieto.

Consiliul Local va plăti în continuare datoria municipală, care a scăzut cu 97.385.645,67 milioane de euro din 2013. Datoria se va reduce de la 178 milioane în 2013 la 80.715.261,83 la sfârșitul lui 2024, scăzând astfel de la maximul de 176,82% la 65%, care va fi atins până la sfârșitul lui 2024, cu 10 puncte sub limita de 75%, limită care marchează. datorii mari. Plata acestei sume în întregime este acceptabilă, conform rutei economice convenite și avizate de Ministerul de Finanțe al Guvernului Spaniei.

Primarul menține scăderea de 10% a IBI pentru anul 2024, care se reduce la 15% pentru acei Torrejoneros care îl au domiciliul sau îl au domiciliul, Torrejón fiind al doilea oraș din Madrid cu cel mai mic IBI. Scutirea IBI pentru familiile cu toți membrii șomeri continuă, de asemenea, Torrejón fiind singurul oraș care își ajută șomerii în acest fel, prelungind perioada maximă în care s-a lucrat în 2023 la 4 luni, pe care Torrejonerosi care doresc să o plătească. asta în două rate, sau până la 10 luni pentru cei care sunt șomeri, bonusul pentru familiile numeroase la 90% și promovarea angajării prin bonusul ICIO companiilor care angajează cel puțin 10 Torrejoneros. În plus, reducerea cu 5% a restului impozitelor și taxelor municipale se menține prin debit direct.

Aceste bugete au un marcat caracter social. Creșterea cu 140% a Ajutoarelor Financiare pentru Alimentație și Locuință pentru Familiile Torrejoneras și Persoanele înregistrate în Orașul fără Resurse este menținută și o creștere a utilizatorilor Serviciului de Ajutor la Domiciliu, Teleasistență și Programul Better Eat at Home. Cheltuielile sociale reprezintă cea mai mare parte din Bugetul 2024, alocând 133.552.427,17 milioane de euro repartizați, printre altele, în direcțiile de Asistență Socială, Educație, Femei, Vârstnici, Mediu, Sănătate, Ocuparea Forței de Muncă, Tineret, Sport, Lucrări, Noi tehnologii, Mobilitate și Voluntariat. Prin urmare, peste 4 din 5 euro din Bugetul Consiliului Local vor fi alocați cheltuielilor sociale.

Pentru al nouălea an a fost derulată inițiativa Bugetelor Participative, cu scopul de a apropia Consiliul Local de cetățeni și, pe de altă parte, de a cunoaște mai îndeaproape nevoile vecinilor noștri. Au fost 797 de propuneri prezentate de vecinii noștri la Bugetele 2024, dintre care 88% au avut loc în proiectele de bugete care au fost prezentate. Din restul, 91 dintre propunerile prezentate se referă la competențe ale altor administrații.

Consilierul pentru Trezorerie, Marcos López, a subliniat că „cu aceste Bugete 2024 prezentăm conturi coerente, întocmite pe trei premise de bază: eficacitate, responsabilitate și realism. Eficienta, deoarece garanteaza prezentarea unor servicii de calitate la un cost mai mic. Responsabilitate, deoarece obiectivele stabilite în Planul de Ajustare sunt îndeplinite. Și realism, pentru că nevoile pe care le cer vecinii noștri sunt satisfăcute.”

În plus, el a adăugat că „Bugetul 2024 urmărește creșterea calității vieții în Torrejoneros, îmbunătățirea și crearea de noi servicii și infrastructură, dar fiind și alături de oameni, promovarea ocupării forței de muncă odată cu consolidarea noului Parc Industrial Los Almendros, dezvoltarea Torrejón de Ardoz Strategia pentru Ocuparea Forței de Muncă 2022-2025, promovarea Școlii Virtuale de Formare, dezvoltarea Planului de locuințe închiriate pentru Torrejoneros sau pariarea pe investiții sociale.”

Spectacole 2024

• Consolidarea Parcului Industrial Los Almendros
• Dezvoltarea Strategiei Torrejón de Ardoz pentru ocuparea forței de muncă 2022-2025
• Promovarea Școlii Virtuale de Formare
• Achiziționarea complexului cultural istoric La Casa Grande
• Implementarea Universității din Alcalá, începând cu adaptarea La Casa Grande
• Promovarea Poliției de Cartier
• Vehicule noi de poliție locală
• Dezvoltarea unui sistem cuprinzător de monitorizare a victimelor violenței de gen
• Creșterea ajutorului acordat victimelor violenței de gen
• Dezvoltarea Biroului de Suport pentru Comunitățile cu Locuințe Ocupate
• Îmbunătățirea iluminatului în zonele publice
• Finalizați Palatul de Justiție
• Construirea unei noi secții naționale de poliție
• Porniți o nouă stație de pompieri
• Elaborarea unui plan de locuințe închiriate pentru Torrejoneros
• Programul de ajutor pentru reabilitare pentru locuințe și zone comune Cartiere:
 Sfântul Iosif
 Rozariul
 Verde
 Frontiere
 Inta
 Cobos
• Menținerea creșterii cu 140% a Ajutorului Financiar pentru Alimentație și Locuință pentru Familiile Torrejoneras și Persoanele înregistrate în Orașul fără Resurse
• Continuarea creșterii numărului de Vârstnici beneficiari ai Serviciilor de Teleasistență și Ajutor la Domiciliu
• Crearea unui serviciu de îngrijire pentru victimele agresiunii sexuale asupra copiilor
• Îmbunătățirea și extinderea serviciului de alimentație la domiciliu pentru seniori
• Noul Centru de zi pentru seniori
• Îmbunătățirea serviciului de autobuz urban
• Noul Centru de Sănătate Soto Henares
• Completați Ronda Sur până la M-45 și M-50
• Creați autobuzul Vao A2
• Desfășurați Pasajul subteran Cañada-Mancha Amarilla cu două direcții pentru vehicule și pietoni.
• Planul de îmbunătățire a școlii publice
• Extinderea IES Juan Bautista Monegro-Soto Henares
• Noul Centru Cultural Soto-Zarzuela Mediaforum
• Bumped Plan
• Campanie corectată
• Program de reînnoire a structurilor rutiere (72 de ore)
• Planul de îmbunătățire estetică a orașului
• Acces pietonal la Parcul Industrial Los Almendros
• Plan de Accesibilitate – Eliminarea Barierelor Arhitecturale
• Programul Torrejón Aveți grijă de cartierele dvs
• Mobilier Urban Nou
• Primul obiectiv pentru stoparea schimbărilor climatice: Proiectul peisagistic Finca Soto El Espinillo
• Obiectivul 2 Stop Schimbările Climatice: 10.000 de copaci noi – Plan de reîmpădurire
• Al treilea obiectiv pentru stoparea schimbărilor climatice: Planul de îmbunătățire a zonelor verzi
• Al 4-lea obiectiv pentru stoparea schimbărilor climatice: încurajarea instalării de energie regenerabilă în clădiri și case
• Îmbunătățiți curățarea străzilor și colectarea gunoiului
• Continuați să îngropați containerele de gunoi
• Creșterea programului de tăiere
• Campanie de compensare cuprinzătoare
• Serviciul de eliminare a țânțarilor și algelor din râul Henares.
• Plan special pentru eliminarea excrementelor canine (BEECAN)
• Controlul porumbeilor, pisicilor și rozătoarelor
• Planul de întreținere și îmbunătățire a infrastructurii sportive
• Creați Jocuri Electronice Campus de Formare-eSports
• Dezvoltarea clusterului de transformare digitală
• Torrejón-Smart City: Proiect Smart City
• Dezvoltarea Agendei 2030: Obiective de dezvoltare durabilă

Sursa: A prezentat Bugetele Primăriei Torrejón de Ardoz pentru anul 2024, care se ridică la 145.851.831,99 milioane de euro,…