Ministrul spaniol al Muncii este convocat sa apara in fata Camerei Deputatilor pentru a da explicatii despre reactivarea restrictiilor privind accesul romanilor pe piata muncii din Spania.

Solicitarea a fost facuta de grupul partidelor minoritare de stanga ERC-IU-ICV, prin intermediul deputatului ICV, Nuria Buenaventura, care a intrebat guvernul daca considera ca romanii sunt mai putin europeni decat ceilalti.

Parlamentarul a cerut ministrului Muncii, Valeriano Gomez sa se prezinte in fata Camerei pentru a clarifica daca romanii trebuie sa se integreze in conditii mai proaste, ca cetateni de mana a doua in Uniunea Europeana si pentru a justifica aplicarea unui nou moratoriu, care ar putea agrava situatia muncii la negru.

In ciuda apropierii ideologice de partidul de guvernamant, PSOE – Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol, partidele minoritare de stanga au criticat constant guvernul pentru masurile anticriza, considerate de dreapta si, de altfel, cunoscutul aliat al PSOE, IU – Stanga Unita, a marcat foarte clar detasarea de socialisti prin refuzul de a-i sustine la guvernarea regiunii Extremadura.