#Madrid –

ÎN CADRUL ZILEI MONDIALE A SĂNĂTĂȚII MENTALE

Spitalul Universitar Henares, centru public al Comunității Madrid, a organizat, împreună cu Asociația de Sănătate Mintală din Coridorul Henares, Asociația Mintea și Societatea, precum și Consiliile Locale și Serviciile Sociale din zonă, a II-a Zi a Sănătății. Mental intitulat „Hai să vorbim despre dependențe”, pentru a comemora Ziua Mondială a Sănătății Mintale.

Conferințele au fost inaugurate de Ignacio Martínez Jover, directorul general al centrului spitalicesc din Madrid, care a mulțumit asociațiilor de pacienți pentru sprijinul Spitalului Universitar Henares să-și desfășoare sesiunile de diseminare și prevenire, deoarece „lucrează în colaborare, ca rețea, cum realizăm cele mai bune rezultate de sănătate pentru pacienții noștri și pentru societatea noastră în ansamblu.”

Prezentarea de deschidere a fost susținută de dr. Néstor Szerman, medic psihiatru la Spitalul Universitar Gregorio Marañón. Este recunoscut la nivel internațional ca expert în dependențe și alte tulburări mintale de Patologie Duală și considerat unul dintre cei mai importanți lideri de opinie în acest domeniu. În prezentarea sa a subliniat că: „dependența nu este un viciu, nu alegi să fii dependent. „Dependența este o boală care poate fi tratată.”

Ulterior, au fost discutate subiecte interesante precum dependența de substanțe și dependența de non-substanțe: cumpărături, jocuri video sau pornografie. În cele din urmă, cele aproape două sute de oameni care s-au adunat în sala de adunări au putut auzi mărturia unui pacient reabilitat care i-a zguduit pe toți cei prezenți.

Sănătatea noastră mintală. Drepturile noastre

Organizația Mondială a Sănătății a declarat ziua de 10 octombrie în fiecare an drept Ziua Mondială a Sănătății Mintale pentru ca indivizii și comunitățile să se unească în jurul sănătății mintale. Anul acesta, campania OMS subliniază că sănătatea mintală este un drept universal al omului pentru a îmbunătăți cunoștințele, a crește gradul de conștientizare și a promova măsuri care promovează și protejează sănătatea mintală pentru toți ca drept universal al omului.

Sănătatea mintală este un drept fundamental al omului pentru toată lumea. Toți oamenii, indiferent cine sunt sau unde se află, au dreptul de a se bucura de cel mai înalt standard posibil de sănătate mintală, care include dreptul de a fi protejat de riscurile pentru sănătatea mintală; dreptul la îngrijire disponibilă, accesibilă, demnă și de calitate; și dreptul la libertate, independență și integrare în mediul lor social.

O sănătate mintală bună este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Cu toate acestea, unul din opt oameni din lume suferă de o problemă de sănătate mintală, care le poate afecta sănătatea fizică, bunăstarea, relațiile cu ceilalți și mijloacele de trai. În plus, tot mai mulți adolescenți și tineri au probleme de sănătate mintală.

OMS continuă să lucreze cu partenerii pentru a se asigura că sănătatea mintală este apreciată, promovată și protejată și pentru a lua măsuri urgente pentru ca toți oamenii să își poată realiza drepturile omului și să obțină îngrijiri de sănătate mintală de calitate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Henares reunește experți și pacienți pentru a vorbi despre dependențe și sănătate mintală