#Madrid –

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Profesioniștii Spitalului Universitar din Fuenlabrada s-au alăturat pentru încă un an celebrării Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor pentru a sensibiliza lucrătorii, pacienții și familiile cu privire la această problemă. Comemorarea acestei zile își propune să conștientizeze importanța unei igiene corecte a mâinilor pentru a evita răspândirea bolilor infecțioase și a preveni transmiterea microorganismelor multirezistente.

Pentru a face acest lucru, medicii și asistentele de la Serviciul de Medicină Preventivă și Sănătate Publică al spitalului public din Comunitatea Madrid au desfășurat vineri o campanie printr-un punct de informare itinerant care a străbătut diferite zone ale spitalului. În plus, în această zi au fost distribuite materiale didactice și soluții hidroalcoolice între profesioniști și utilizatori.

În acest context, personalul spitalului a participat prin pregătirea de afișe și alte materiale audiovizuale destinate în special profesioniștilor pentru a insista asupra igienei corecte a mâinilor în mediul spitalicesc. În aceste lucrări au fost incluse mesaje informative și simbolice despre cum, când și de ce trebuie efectuată igiena corectă a mâinilor. Materialul va fi folosit pentru a consolida mesajul că igiena mâinilor salvează vieți în unitățile de spitalizare, precum și în consultații.

Medicină Preventivă și Sănătate Publică la Spitalul Universitar din Fuenlabrada

El Serviciul de Medicină Preventivă și Sănătate Publică al Spitalului Universitar din Fuenlabrada Obiectivul său principal este prevenirea infecțiilor legate de îngrijirea sănătății prin supravegherea și controlul igienei spitalicești. De asemenea, acest departament sprijină organele de conducere ale centrului și ale restului serviciilor spitalicești în ceea ce privește epidemiologie, promovarea sănătății, prevenirea bolilor, siguranța pacienților și calitatea îngrijirilor.

Pe de altă parte, profesioniștii acestui serviciu au un angajament puternic față de predare, așa cum arată activitatea lor cu studenții la Nursing și Medicină ai Universității Rey Juan Carlos din Madrid și activitatea lor în calitate de coordonatori ai Masterului în Urgențe și Îngrijiri Critice. și Expert în sala de operație a Universității Europene din Madrid și Masterul în îngrijiri paliative al Universității Pontificia de Comillas. În plus, în acest an serviciul va primi primul său medic rezident intern (MIR) de medicină preventivă și sănătate publică

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Fuenlabrada sărbătorește Ziua Mondială a Igienei Mâinilor