#Madrid –

Peste 200 de profesioniști

Spitalul Universitar Fuenlabrada, un centru public din Comunitatea Madrid, a găzduit a IV-a Conferință Națională despre Sindromul Post Intensivă dedicată prevenirii și recuperării acestei probleme pe care unii pacienți o dezvoltă după ce au depășit o boală gravă. Persoanele cu sindrom post-UTI se confruntă cu o deteriorare semnificativă a calității vieții, cu consecințe fizice, cognitive și psihologice care pot fi prevenite și tratate.

Aceste conferințe, care pentru prima dată au fost structurate în două zile, au reunit peste 200 de profesioniști, printre care specialiști și medici rezidenți în Medicină Intensivă, personal de Asistente care își desfășoară activitatea în Terapie Intensivă și alți profesioniști din domeniul sănătății specializați în Reabilitare. , Fizioterapie, Psihologie Clinică, Logopedie și Terapie Ocupațională.

Încă un an, diferitele profiluri profesionale reunite prin acest eveniment organizat de Serviciul de Medicină Intensivă a Spitalului Universitar Fuenlabrada și proiectele InnovaHUCI, grupul Ítaca și HU-CI au făcut posibilă crearea unui punct de întâlnire ideal pentru a împărtăși experiențe pentru a îmbunătăți îngrijirea în Unitățile de Terapie Intensivă și a crește eficacitatea tratamentelor pentru a reduce durata. de spitalizare în UTI.

Evenimentul a fost inaugurat de directorul general al Spitalului Universitar Fuenlabrada, Gema Sarmiento; șeful Serviciului de Medicină Intensivă al spitalului, Joaquín Álvarez, și președintele Fundației Humanizing Health. Grupo Ítaca, Gabriel de las Heras Toți au salutat participanții și au mulțumit organizării acestei activități foarte importante pentru a îmbunătăți o problemă care afectează fizic și psihologic pacienții după internarea acestora în secțiile de terapie intensivă.

Un punct de întâlnire pentru pacienți și profesioniști

Această ediție a inclus ca noutate prezentarea de postere și comunicări științifice despre sindromul post-UTI pentru a facilita și încuraja schimbul de experiență și cunoștințe științifice între profesioniști. În total, anul acesta au expus 38 de lucrări pregătite de diferite centre de sănătate.

În ceea ce privește conținutul specific al conferinței, această a patra ediție s-a concentrat pe bazele fiziopatologice ale sindromului post-UTI, importanța nutriției, rolul ecografiei musculare, evaluarea ecografică a disfagiei, managementul traheostomiilor, valvelor vorbitoare și procesele de decanulare.

Pe de altă parte, umanizarea Unităților de Terapie Intensivă și implicarea membrilor familiei au fost protagoniste, mai ales în cea de-a doua zi cu participarea pacienților și a membrilor familiei.

Serviciul de Medicină Intensivă al Spitalului Universitar din Fuenlabrada

Serviciul de Medicină Intensivă al Spitalului Universitar Fuenlabrada este alcătuit din medici specialiști, rezidenți în formare și o echipă de asistență medicală formată din asistenți medicali și asistenți medicali. Acest serviciu își desfășoară activitatea urmând standarde de calitate foarte exigente și colaborând cu alte zone ale centrului ori de câte ori activitatea sa o cere.

Profesioniștii săi sunt dedicați îngrijirii de calitate și umanizării terapiei intensive, așa cum demonstrează munca lor zilnică și participarea lor la inițiative care plasează pacientul în centrul îngrijirii sănătății. Un exemplu este proiectul InnovaHUCI, promovat de un grup de profesioniști din secția de terapie intensivă a spitalului, al cărui obiectiv este să creeze, să dezvolte, să implementeze și să promoveze un nou model de îngrijire pentru pacienții în stare critică și mediul lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Fuenlabrada devine un punct de întâlnire pentru sindromul post-UTI