DE UNIVERSITATILE POLITEHNICA SI REY JUAN CARLOS

Spitalul Universitar Severo Ochoa a primit două mulțumiri din partea universității pentru munca sa de cercetare, predare și îngrijire. Pe de o parte, recunoașterea acordată de Facultatea de Științe ale Activității Fizice și Sportului-INFEF a Universității Politehnice din Madrid (UPM), pentru un studiu cu mame însărcinate care abordează beneficiile exercițiului fizic în timpul sarcinii și, pe de altă parte, , recunoașterea pe care i-a acordat-o Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid pentru implicarea sa în formarea studenților de la diplomă în Nursing.

Pe de o parte, Facultatea de Științe ale Activității Fizice și Sportului-INFEF a UPM a premiat Serviciul de Obstetrică și Ginecologie pentru participarea la o investigație științifică, inițiată în

. , care se ocupă de efectele exercițiului fizic generează bunăstare maternă, fetală și nou-născutului.

Mai mult de 700 au beneficiat până în prezent femeile însărcinate, al căror program de exerciții fizice și activitate fizică este supravegheat de moașe și obstetricieni cu o frecvență de trei ședințe pe săptămână. În plus, femeilor însărcinate li se oferă informații permanente și actualizate cu privire la cele mai bune opțiuni care pot fi realizate pentru a avea o sarcină sănătoasă și activă. Acest lucru începe din săptămâna 10-12 de management și se încheie în săptămâni 38-39, când sarcina este pe cale să ajungă termen.

Procesul sarcinii și nașterea ulterioară pot determina, în mare măsură, starea de sănătate viitoare a ambelor a mamei cât și a copilului. Este unul dintre procesele vitale care presupune modificarea practic a tuturor sistemelor corporale ale mamei însărcinate, în special a celor care au legătură cu diferite probleme fiziologice, psihice și emoționale, precum creșterea în greutate și modificările hormonale, anatomice și de mobilitate sau, de exemplu, modificări ale comportamentului mamei, cu simptome de anxietate și depresie în unele ocazii. Așadar, mecanismele fiziologice, psihice și emoționale fac posibilă creșterea și dezvoltarea fătului și generează schimbări la femeia însărcinată, care au drept scop protejarea, hrănirea și permiterea dezvoltării fetale.

.

Beneficiile activității fizice

Ancheta a început aproape 25 ani petrecuți la Spitalul Severo Ochoa a demonstrat că are multe beneficii pentru femeile însărcinate, care sunt susținute și de alte investigații efectuate. afară. Printre efectele pozitive evidențiate de toate cercetările, exercițiul fizic moderat în timpul sarcinii favorizează un control mai bun al creșterii în greutate a mamei, o probabilitate mai scăzută de a naște prin cezariană și de a suferi de diabet și hipertensiune gestațională, o durată mai scurtă a timpului de naștere și o mai bună stare mentală și psihică. dispozitia emotionala a mamei.

“Pentru femeile de varsta reproductiva, gestatia inseamna o provocare minunata si autentica. Dar sarcina este asociată cu riscul de complicații și diferite patologii. Orice dezechilibru în acest echilibru complex poate reprezenta un risc serios pentru sănătatea mamei și a fătului. Prin urmare, activitatea fizică și exercițiul fizic sunt două constante care trebuie să fie mereu prezente pe tot parcursul sarcinii”, explică șeful de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Severo Ochoa, Juan José Escribano.

Plăcuțe de recunoaștere

Profesioniștii Serviciului de Obstetrică și Ginecologie al Severo Ochoa Spitalele au fost recunoscute cu o placă comemorativă în timpul actului de absolvire și al ceremoniei de livrare pe care UPM a ținut-o la Wanda Metropolitano. Aceeași recunoaștere au primit și spitalele Torrejón și Puerta de Hierro din Majadahonda.

Profesorul acestei universități specializate în activitate fizică și sport, Rubén Barakat, a fost persoana responsabilă cu livrarea această recunoaștere, care în cazul Spitalului Severo Ochoa a fost colectată de medicul adjunct al Serviciului, Gregoria Alonso Merino, și de moașa, María Ángeles Díaz Blanco.

Acest premiu UPM coincide cu o altă recunoaștere pe care Universitatea Rey Juan Carlos a acordat-o Spitalului Severo Ochoa „pentru excelența sa în predare și asistență în formarea studenților de la diplomă de Nursing în timpul SARS COV- 2 pandemie”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Severo Ochoa, premiat în universitate pentru activitatea sa de cercetare, predare și îngrijire