#Madrid –

A avut loc la Casa de Relief Alcalá de Henares

Profesioniștii Serviciului de Pediatrie și Neonatologie al Spitalului Universitar Príncipe de Asturias au organizat „VII-a Întâlnire a Donatorilor și Destinatorilor de Lapte Matern”. Sub motto-ul „Unii donatori de lapte”, întâlnirea a avut loc la Casa de Socorro din Alcalá de Henares. Evenimentul a prezentat mărturii ale mamelor și ale donatorilor de lapte care au evidențiat beneficiile pentru sănătate ale laptelui matern. Spitalul Príncipe de Asturias, un centru public din Comunitatea Madrid, are o bancă satelit pentru donarea laptelui matern, atașată la Banca Regională a Spitalului 12 de Octubre.

Evenimentul organizat de Serviciul de Pediatrie și Neonatologie al Spitalului Universitar Príncipe de Asturias de la Casa de Ajutor Alcalá de Henares a servit pentru a răsplăti efortul pe care mamele donatoare cu copii îl fac cu unicul scop de a ajuta alți nou-născuți și bebeluși bolnavi. Întâlnirea desfășurată pe 26 septembrie a avut un obiectiv recreațional, la care au participat mame donatoare și foști donatori, alături de copiii lor care alăptează și mai mari. Aceștia au fost mulțumiți în numele Băncii Regionale din 12 octombrie pentru contribuția lor cu un scurt act de recunoaștere și un set de activități diferite.

Prima parte a Întâlnirii a inclus mai multe intervenții ale profesioniștilor și donatorilor de lapte pentru a afla din prima mână despre experiența pe care donarea altruistă a laptelui lor a însemnat-o pentru mame. De asemenea, a fost posibil să împărtășim experiențele unei mame al cărei copil a primit lapte donat în timpul admiterii în Centru.

Ulterior, după-amiaza a continuat într-un mod distractiv, în compania familiilor cu copii de vârstă preșcolară și școlară care au putut participa la activități cu magie, pictură pe față, participarea clovnilor Barabú, un concurs de fotografii sau desene legate de alăptare. . maternă. În plus, au fost extrase două tricouri Atlético de Madrid Femenino și un circuit spa pentru două persoane la Parador de Alcalá de Henares. Pe lângă Fundația Atlético de Madrid, Paradores și Consiliul Municipal Alcalá de Henares, voluntari de la Barabú Payasos, Indalo Tapas, Pascual și Ediciones Passer au colaborat în această inițiativă.

Centrul Satelit al Băncii Regionale de Lapte Matern HUPA și-a început activitatea în anul 2016 și de atunci misiunea sa a fost să primească și să administreze lapte matern pasteurizat pacienților foarte tineri și bolnavi din zona Coridorului Henares, internați în Serviciul de Sănătate Spital Neonatologie.

Laptele donat se administrează celor mai vulnerabili nou-născuți atunci când laptele propriei mame nu este disponibil sau nu este suficient, evitându-se expunerea acestor pacienți la formule artificiale în primele săptămâni de viață. De la înființare, HUPA a oferit lapte donat la peste 100 de nou-născuți.

În acest an 2023, Spitalul Príncipe de Asturias și-a sporit serviciile prin implementarea procesului de donație într-o manieră cuprinzătoare, cu recrutarea, selecția, acceptarea și monitorizarea donatorilor, care anterior trebuiau să meargă la Spitalele din La Paz, octombrie. 12, Severo Ochoa și Puerta de Hierro-Majadahonda.

Activitatea Băncii de Lapte HUPA se desfășoară cu cele mai înalte cerințe de calitate, ceea ce a însemnat evaluarea și obținerea acreditării ISO 9001 și, de asemenea, acreditarea de către Banca Regională de Lapte Donat ca Centru de Captare a Donatorilor.Lapte în martie 2023.

De la acea dată, peste 30 de mame și-au oficializat donația la spital. Aceste mame, odată îndeplinite cerințele pentru a fi donatoare, își pot livra laptele către centrele spitalicești acreditate în acest scop din Comunitatea Madrid sau prin Serviciul de colectare la domiciliu care se realizează prin „Milktruck” administrat de Ronald McDonald Children’s. Fundație.

Laptele matern este cea mai bună opțiune de hrănire a bebelușilor născuți prematur și/sau cu patologii grave, face parte din tratamentul acestora, iar de multe ori din cauza diverselor circumstanțe mamele lor nu le pot oferi. Din acest motiv, laptele este donat de mamele care alăptează într-o manieră altruistă și altruistă din întreaga Comunitate Madrid și din zonele învecinate precum provincia Guadalajara.

Laptele matern este pasteurizat și tratat conform standardelor stricte de conservare la Banca Regională de Lapte Matern situat la Spitalul 12 de Octubre din Madrid. Aducerea centrelor de îngrijire a donatorilor de lapte mai aproape de casele lor crește ratele de donare și satisfacția acestora cu experiența de donare.

În 2022, s-au primit 2.226 de litri de lapte de la 365 de donatori care au ajutat 767 de nou-născuți prematuri și/sau bolnavi din Comunitatea Madrid. Cu un program anual, a avut loc o întâlnire a donatorilor în diferitele spitale satelit ale Băncii Regionale a Comunităţii Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias organizează a VII-a Întâlnire a donatorilor și primitorilor de lapte matern