#Madrid –

La recentul congres al acestei societăţi ştiinţifice

Șefa de Studii și Unitatea de Medicină Internă a Spitalului Universitar al Fundației Alcorcón, dr. Isabel González Anglada, a fost numită președinte al Societății Spaniole de Formare Specializată în Sănătate (SEFSE-AREDA) în cadrul recentului congres al acestei societăți științifice. Dr. González Anglada a ocupat, până în prezent, funcția de vicepreședinte al aceleiași entități. În calitate de șef de studii la Spitalul Fundației Alcorcón, un centru public din Comunitatea Madrid, ea a elaborat „Ghidul tutorelui rezident” și a coordonat „Cursul de tutore privind metodologiile de predare și evaluarea competențelor în timpul rezidențiatului”. De asemenea, este profesor asociat la Universitatea Rey Juan Carlos.

Dr. Isabel González Anglada, medic internist, șef al Unității de Medicină Internă și șef de studii la Spitalul Universitar al Fundației Alcorcónun centru spitalicesc public din Comunitatea Madrid, a fost numit președinte al Societatea Spaniolă pentru Formare Specializată în Sănătate (SEFSE-AREDA).

Numirea a fost făcută la recentul congres al acestei societăți științifice, în care Spitalul Fundației Alcorcón a avut o prezență proeminentă prin tutorele și șeful de studii. Astfel, comunicarea „Inovație în formarea transversală: Pacienții ca formatori și impactul lor asupra rezidenților” a fost premiată pentru cea mai bună comunicare orală a Congresului, iar lucrarea „Proiect pentru depistarea precoce a tulburărilor psihosociale și burnout la rezidenți” a fost finalist. . Ambele lucrări au fost recunoscute ca relevante și inovatoare în domeniul Instruirii Specializate în Sănătate. De asemenea, la Congres au fost evidențiate și aspectele de pregătire multiprofesională și umanizarea acestor locuri de muncă.

Dr. González Anglada are o carieră consolidată în domeniul formării în domeniul sănătății, pe lângă activitatea sa de medic internist. În calitate de șef de studii la Fundația Alcorcón, ea a dezvoltat „Ghid pentru tutore rezident”, care este o lucrare națională de referință pentru munca tutorilor. De asemenea, în fiecare an, din 2010, sărbătorește noi ediții ale Curs de tutore privind Metodologiile de predare și evaluarea competențelor în timpul rezidențiatului, cu profesori și elevi din toată Spania. González Anglada este, de asemenea, profesor asociat la Universitatea Rey Juan Carlos și are diferite publicații științifice din domeniul formării și specialitatea lor medicală.

În Societatea Spaniolă de Formare Specializată în Sănătate, ea a ocupat, până în prezent, funcția de vicepreședinte. Societatea Spaniolă de Formare Specializată în Sănătate are ca obiectiv de interes general gruparea și coordonarea acțiunilor persoanelor și organizațiilor dedicate formării de specialitate în științe ale sănătății, în mod fundamental responsabili de predare, tutori, personal implicat în formarea de specialitate și rezidenți, care afectează domeniul de specialități în Științe ale Sănătății și să dezvolte anumite aspecte ale sistemului de pregătire medicală specializată.

Sursa: Comunitatea Madrid – Șeful de Studii și Medicină Internă la Spitalul Fundației Alcorcón, numit președinte al Societății Spaniole de Formare Specializată în Sănătate