Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a subliniat că obiectivul acestei inițiative, care a fost consolidat în toate comunitățile autonome ca cel mai mare eveniment de comunicare socială științifică din Spania, este de a aduce cercetarea și inovarea mai aproape de societate și, în special, de cei mai tineri.

Pentru a face acest lucru, Ateliere, expoziții , vor fi organizate tururi ghidate, mese rotunde și trasee științifice, la care vor participa specialiști din toate domeniile de cunoaștere pentru a arăta pluralitatea muncii de cercetare și contribuția importantă a acesteia la societate.

. În cadrul Săptămânii Științei, Morant va participa la dialogul „Știință și inovare în Spania: noi oportunități pentru tinerele talente”, care va avea loc marți, 8 noiembrie, la Universitatea Autonomă din Madrid.

Activitățile Consiliului Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC)CSIC urmează să participe în mai mult de 300 activități gratuite față în față și virtuale care vor avea loc în Andaluzia, Aragon, Asturias, Insulele Canare, Castilla y León, Catalonia, Comunitatea Valenciană, Galicia, Insulele Baleare, Madrid, Murcia și Valencia. expoziții virtuale, conferințe, târguri și trasee științifice, gimcane, ateliere, escape rooms și jocuri de societate. Mai exact, activitățile privind Anul Internațional al Sticlei, științele de bază pentru dezvoltare durabilă sau 300 ca Anul Ramón y Cajal Research.

Activitățile Fundației Spaniole pentru Știință și Tehnologie (FECYT) Fundația Spaniolă pentru Știință și Tehnologie (FECYT) va organiza diverse inițiative precum prezentarea primelor rezultate ale Biroului C, care pregătește în mod imparțial și independent rapoarte pentru Congres care includ consensul științific și tehnic asupra acelor subiecte de interes pentru deputați.

Va prezenta și Săptămâna C, un program de potrivire al cărui obiectiv este promovarea schimbului de cunoștințe între profesioniștii din lumea științifică și deputații Congresului.

În plus, va susține simpozionul „Illustrating Science, from Cajal to the James Webb Space TelescopE”, va prezenta noua etapă a S INC de știri științifice și va desfășura diferite activități în Muzeul Național de Știință și Tehnologie din Alcobendas și A Coruña.Activitățile Institutului de Sănătate Carlos III ( ISCIII)La rândul său, Institutul de Sănătate Carlos III (ISCIII) se va alătura, încă un an, Săptămânii Științei pentru a promova abordarea societății față de știință lume cu activități destinate în principal elevilor de școală primară și gimnazială.

Printre acestea, acestea includ o cameră de evadare în jurul studiilor pentru îmbunătățirea somnului, activități de dezvăluire asupra sistemului imunitar al Centrul Național de Microbiologie, un teatru de improvizație la Centrul de Cercetare Biomedicală în Rețea și o vizită la Campusul Majadahonda al ISCIII.

ISCIII va desfășura și ateliere în unitatea de animale a ISCIII, în Centrul Național de Microbiologie și în Centrul Național de Cercetări Cardiovasculare, precum și vizite la C Centrul Național pentru Sănătatea Mediului și Centrul Național de Cercetare a Cancerului.

Activitățile Centrului pentru Cercetare Energetică, de Mediu și Tehnologic (CIEMAT) și Agenția Spaniolă de Cercetare (AEI)

De asemenea, în programarea Centrului de Cercetare Energetică, de Mediu și Tehnologic (CIEMAT) are loc o întâlnire între tineri și cercetători din diferite discipline pentru a prezenta optiuni in inginerie, biologie, chimie, fizica, printre altele.

Vor fi organizate si tururi ghidate la facilitatile, laboratoarele si aparatele de fuziune CIEMAT, eveniment in cadrul caruia vor fi se vorbește despre referințe feminine în știință și tehnologie și o discuție despre noile tehnologii pentru tratamentul genetic al bolilor.

La rândul său, Agenția de Cercetare de Stat (AEI) va organiza o activitate pe cariera de cercetare, cu accent pe programul Ramón y Cajal și o masă rotundă cu oameni care se află în diferite faze ale carierei lor de cercetare.

Afiș al ediției a XXII-a a Săptămânii Științei și Inovării.

Sursa: Guvernul Spaniei – Săptămâna Științei și Inovării cu despre 300 activități 300