Un bărbat de naţionalitate spaniolă a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru că l-a agresat pe un cetăţean român pentru simplul motiv că era străin.

Tribunalul din Córdoba l-a condamnat pe autorul agresiunii după ce acesta a recunoscut că, împreună cu fratele său mai mic, l-a lovit cu o bară de fier pe un cetăţean român din localitatea Nueva Carteya (Córdoba).

Avocatul acuzatului a explicat presei spaniole că acesta a acceptat pedeapsa de doi ani de închisoare în schimbul celei de 5 ani, pe care a solicitat-o procurorul considerând că este vorba de un delict cu vătămare corporală.

Procurorul a precizat, citat de EFE, că în 25 decembrie 2007, acuzatul şi fratele său au luat o bară de fier cu care intenţionau să-i lovească pe nişte cetăţeni români din Nueva Carteya. Cei doi şi-au descoperit repede victimele, care se plimbau împreună cu alţi prieteni într-un parc din localitate. Fără să spună nici un cuvânt înainte, cei doi au coborât din maşină şi au început să-l lovească pe unul dintre români, timp în care îi spuneau să plece din localitate. Agresorii l-au lovit pe român pentru simplul fapt că era străin, după cum reiese din spusele procurorului şi i-au provocat fractura unui antebraţ şi diverse contuzii.