O femeie de 36 de ani, de naţionalitate română a decedat într-o fabrică de sticlă din localitatea Villalbilla (Burgos) după ce a fost strivită de mai multe plăci de sticlă. Accidentul s-a petrecut în timp ce românca transporta 27 de plăci de sticlă, care cântăreau 18 kilograme fiecare. Acestea erau transportate cu un cărucior şi în momentul producerii accidentului, Mariana Mureşan împingea căruciorul împreună cu o altă colegă.

Sindicatele au reclamat faptul că plăcile de sticlă nu erau legate şi căruciorul nu avea frâne, iar solul nu era perfect drept. 

Comisiile Muncitoreşti au criticat, în special, firma la care lucra românca de 36 de ani, pentru condiţiile precare de muncă şi pentru lipsa de informaţii pentru muncitori în legătură cu prevenirea accidentelor laborale. De asemenea, sindicatele au denunţat şi faptul că muncitorii nu şi-au primit încă ultimele 6 salarii, iar în ultima vreme, din cauza problemelor economice este posibil ca firma să fi neglijat investiţiile în materie de securitate. Din informaţiile publicate de presa locală, se pare că Mariana Mureşan fusese concediată şi apoi reangajată cu doar câteva zile înainte de producerea tragediei. Românca lucra de 2 ani la respectiva firmă.