Ambasada Romaniei la Madrid informeaza ca Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.) din cadrul MAI, pune in aplicare, incepand cu data de 16 iulie 2009, serviciile de curierat rapid pentru livrarea permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare la domiciliul titularului documentului, realizate de catre Compania Nationala Posta Romana S.A.

Fiecare cetatean sau persoana juridica care se prezinta pentru obtinerea unui permis de conducere, preschimbarea unui permis de conducere sau eliberarea unui certificat de inmatriculare va primi la domiciliu in termen de 15 zile de la data dovezii inlocuitoare, documentul in original. Dupa acest termen, daca documentul original nu s-a primit la domiciliu prin posta, acesta se poate ridica de la serviciul public comunitar unde a fost depus dosarul, iar daca nu se afla la respectivul serviciu public comunitar, i se va elibera un alt document fara sa achite contravaloarea acestuia.

 

Prin punerea in practica a acestui proiect, orice cetatean, indiferent unde are domiciliul – sat, comuna, oras, resedinta de judet – se va deplasa la sediul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor doar pentru depunerea dosarelor de programare la examinare, preschimbare permis de conducere si eliberare certificat de inmatriculare.

 

Acest proiect este prevazut sa functioneze la nivel national, iar punerea in practica se va realiza in doua etape: pentru toate judetele (cu exceptia judetului Ilfov si a municipiului Bucuresti), incepand cu 16.07.2009, si pana la sfarsitul anului pentru toata tara.

 

Livararea la domiciliul titularilor a documentelor este unul din proiectele pe care D.R.P.C.I.V. si le-a asumat in vederea asigurarii unui serviciu public transparent si in interesul cetatenului.

 

Informatii suplimentare se pot solicita la adresa de email drpciv@mai.gov.ro sau la dispeceratul D.R.P.C.I.V telefon +4021 301 95 70.