Secretarul de Sănătate Publică, Carmen Cabezas, a anunțat că Ministerul Sănătății va începe mâine campania de vaccinare împotriva variolei maimuței (Monkeypox). În acest sens, el a detaliat că va fi administrat în principal persoanelor care prezintă un risc mare de a contracta boala, adică care mențin practici sexuale cu risc ridicat incluse în programele PrEP în HIV sau cu infecție HIV, urmând criterii agreate la stat. nivel.

are și Carmen Cabezas a explicat că contactele apropiate vor fi vaccinate în cazurile confirmate care în cazul contractării bolii pot avea mai multe complicații: este cazul copiilor, gravidelor și persoanelor imunodeprimate. În aceste cazuri, vaccinul se administrează în primele patru zile după expunere, astfel încât boala să nu se dezvolte.

Vaccinul împotriva variolei va fi administrat la trei centre cu programare. Acestea sunt BCN Checkpoint, Spitalul Clínic din Barcelona; și Unitatea ITS Drassanes-Vall Hebron. Astăzi, cele trei centre vor începe să contacteze direct oamenii pentru a programa programarea.

1 . 566 Vaccinuri Carmen Cabezas a mai precizat că Catalonia a primit în total 1. 566 vaccinuri ale celor 5. 203 doza pe care o are în prezent Ministerul Sănătății din . ) pe care se așteaptă să îl primească de la Uniunea Europeană: „Catalunia a fost responsabilă pentru o treime din vaccinurile care au fost distribuite în toată Spania. Trebuie să dăm vaccinul celor care au cea mai mare nevoie. Vom insista, de asemenea, ca Ministerul Sănătății să facă apel la nivel european să grăbească achiziționarea de mai multe doze ”, spuse el.capete.

Cazuri sesizate

De asemenea, secretarul de Sănătate Publică a explicat că până în prezent 20 iulie , au fost notificate Rețelei de Supraveghere Epidemiologică a Cataloniei (XVEC), în total 1. 300 cazuri suspecte sau probabile de variola a maimuței, dintre care până acum 1. 20 au fost confirmate.

Cele mai multe cazuri confirmate sunt bărbați printre 14 eu 58 ani care au început simptomele între 5 mai și 14 iulie 4294. Aproape toate cazurile au prezentat febră, astenie, limfadenopatii și erupții cutanate. Leziunile au fost localizate în zonele genitale, periorale și/sau perianale. Cel mai probabil mecanism de transmitere a fost contactul în timpul actului sexual.

La conferința de presă a participat și directorul medical al BCN Checkpoint – BCN PrEP -Punct. Pep Coll h a concentrat o parte a expoziției pe infecție prevenirea și controlul cu măsuri precum „ depistarea precoce a cazurilor; izolarea, identificarea și urmărirea contactelor.”

Alte măsuri pe care le aveți au specificat ar fi abstinența sexuală sau reducerea numărului de parteneri sexuali; utilizarea prezervativului (ca o măsură suplimentară de prevenire a oricărei boli cu transmitere sexuală); să nu împartă obiecte, cum ar fi prosoape, folosite de o persoană care a fost testată pozitiv pentru variola maimuță sau care a fost în contact strâns; atât vaccinarea pre-expunere, cât și post-expunere; iar în ceea ce privește cadrele medicale în contact cu pacienții, una dintre măsurile de protecție ar fi utilizarea echipamentului individual de protecție (EIP).

. ) 📢 Lucrul cu entități și acțiuni comunicative destinate cetățenilor

Totodată, Secretarul Sănătăţii Publice a subliniat importanţa conlucrării cu organizaţiile şi informarea populaţiei, în special a celor mai susceptibile, evitând stigmatizarea. În acest sens, Departamentul Sănătății a desfășurat diverse acțiuni de comunicare pentru informarea publicului despre variola (MPX), simptome și căi de transmitere pentru prevenirea contagiunii, urmând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Aceste materiale au fost convenite cu entități și profesioniști.

Difuzarea se face prin aplicații de întâlniri, cum ar fi Tinder sau Grindr, de unde rulează 16 din iunie, precum și pe rețelele de socializare, atât în ​​Departamentul Sănătății, cât și în cele ale entităților cu care colaborează . În plus, material grafic a fost distribuit spitalelor în care au fost identificate cazuri și entităților în care se desfășoară activități de promovare și prevenire a sănătății . Pentru mai multe informații despre variola maimuțelor, consultați: – Canal Salut : https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-az/v/ verola-mico /

– Infografice cu informații de identificare a simptomelor, transmitere și tratament:

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/ verola-mico / infografia-verola-del-mico.pdf De asemenea, puteți consulta documentul ‘Informații generale privind grupurile de cazuri de variolă la maimuțe (Monkeypox): întrebări frecvente ‘ întocmit de Ministerul Sănătății.

https: // www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/alertaMonkeypox/docs/Informacion_a_la_ciudadania.pdf2022 👥📝 Seminarii web pentru profesioniștii din domeniul sănătății:

Webinar Verola del mico – 20 Mai: https://youtu.be/jqv -CMcnaR8

Actualizare webinar Monkeypox – 17 Iunie: https://youtu.be/IdzXd 27 bN2Q 429062 73876 Sursa: 429062 Sănătatea începe mâine campania de vaccinare împotriva variolei maimuțelor