Numarul romanilor care au solicitat sa voteze la viitoarele alegeri locale din Spania a depasit pe cel al britanicilor, care erau pana acum cei mai numerosi votanti straini.

In urma unei campanii insistente din partea mai multor organizatii, dar si a celei realizate de publicatia noastra, se poate vedea o crestere semnificativa a numarului de romani care vor putea sa-si exprime optiunea la alegerile din 22 mai 2011 si care a ajuns la 103.355.

Ultimele date publicate de Institutul National de Statistica (INE) din Spania arata astfel ca romanii se afla pe primul loc in ceea ce priveste numarul de inscrisi in registrul electoral, fiind urmati de britanici (102.633), de germani (47.031) si de italieni (40.277).

Numarul total al strainilor care vor vota la alegerile din 22 mai este 473.748, iar romanii si britanicii reprezinta 43,4 % dintre acestia.

In continuare, in perioada 4 – 11 aprilie, registrul electoral va fi expus pentru public in sediile primariilor si se mai pot face corecturi si chiar si inscrieri.

Cea mai simpla procedura de inscriere in registrul electoral spaniol este completarea unei declaratii la primarie.