Garda Civilă spaniolă a destructurat o reţea de infractori care se ocupa cu aducerea în Spania a femeilor din România, care căutau un loc de muncă, şi pe care apoi le obligau să se prostitueze în regiunea Alicante.

În cadrul acestei operaţiuni, numite „Hydra”, anchetatorii au arestat 8 membri ai reţelei, formată din 5 români, 2 albanezi şi un marocan şi au descoperit că aceştia aduceau femeile din România pentru a le schimba pe maşini.

Capii reţelei erau albanezii, care au fost arestaţi recent în regiunea Murcia, dar românii erau cei care se ocupau de înşelarea victimelor. Românii, stabiliţi în localitatea Torrevieja (Alicante), erau cei care convingeau victimele să vină în Spania, după ce le promiteau locuri de muncă. Când ajungeau la destinaţie, femeile erau ameninţate de membrii reţelei, care le confiscau şi documentele şi erau obligate să se prostitueze.

Potrivit agenţiei Europa Press, surse din cadrul Gărzii Civile au precizat că grupul avea colaboratori în România şi ajunsese să exploateze 20 de femei în acelaşi timp. În momentul intervenţiei Gărzii Civile, reţeaua avea 7 românce care erau obligate să se prostitueze şi care erau supravegheate de o prostituată româncă.

Operaţiunea a fost declanşată de un control al Gărzii Civile la un bordel din regiunea Murcia, încă din octombrie 2009, când a fost depistat un grup albanez care se ocupa cu exploatarea sexuală a femeilor de origine română. Pe parcursul anchetei, autorităţile spaniole au colaborat şi cu Biroul Ataşatului de Interne al României în Spania. În urma percheziţiilor, Garda Civilă a confiscat mai multe telefoane mobile, bani, documente falsificate şi 9 kilograme de haşiş. Membrii reţelei se ocupau, potrivit anchetatorilor, şi cu traficul de droguri în zona turistică de pe coasta regiunii Alicante.

{loadposition publi-in-article}