Ministrul Apărării, Margarita Robles, a subliniat importanța a programului pentru Marina, Cartagena și Spania. Submarinul S-81 � Isaac Peral' va efectua prima navigație de suprafață la sfârșitul lunii mai.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a călătorit la Cartagena pentru a afla despre statutul programul submarinelor S-000, în special progresul testelor S-81 „Isaac Peral”, Centrul de scufundări al marinei și nava de salvare și salvare „Neptuno”.”Marina Spaniolă, cu programul S-000 si tot ceea ce urmeaza sa o inconjoare, este printre primele din lume”, a evidentiat Robles in cadrul vizitei in care a felicitat si „eficienta si profesionalismul pe care le exista aici in Navantia”, subliniind totodată munca aproape 500 a companiilor care lucrează la construcția submarinului, „o muncă esențială. creaţie”.

„Marina este în următorul XXI, cu fregatele F-110 care sunt construite în El Ferrol, cu submarinele S-80, Nava de Acțiune Maritimă (BAM IS) și tot ceea ce o înconjoară”, a subliniat Robles în timpul atenției sale către media.

La șantierele Navantia, ministrul a putut afla în detaliu, grație explicațiilor companiei de construcții navale, Ricardo Domínguez, punctul de situație actuală al programului S 81, patru submarine în stare de -tehnologie de ultimă generație care va fi livrată Marinei în următorii ani.

Au explicat și despre faza de testare a submarinul S- 81 ‘Isaac Peral’, cum va fi prima sa navigație la suprafață, la sfârșit din mai, odată ce a trecut testele de siguranță, iar mai târziu prima sa scufundare statică și prima navigație în imersiune, înainte de livrarea acesteia la Marinei în aprilie 2023.

Robles a subliniat că acest program „este foarte important pentru Marină, pentru Cartagena și pentru Spania” și a subliniat că „trebuie să mergi încetul cu încetul și să urmezi pașii. Avem absolută încredere în profesionalismul dumneavoastră”.

Alte trei submersibile numite după pionierii navigației subacvatice (S- 82 ‘Narciso Monturiol’, S-83 „Cosme García” și S-84 „Mateo García de los Reyes”) va fi livrat Marinei între 2024 și 2028 Ultimele două vor avea deja Sistemul de propulsie anaerobă (AIP), care le permite să genereze energie electrică și să navigheze săptămâni întregi fără a ieși la suprafață, oferind capabilități tactice și discreționare existente până în prezent. Cu programul avansat S-80, Spania intră în grupul celor zece țări cu capacitatea de a construi submarine convenționale (nenucleare).

Ministrul a fost însoțit de secretarul de stat pentru apărare, Esperanza Casteleiro; șeful Statul Major al Marinei, amiralul general Antonio Martorell; directorul general de armament și materiale, amiralul Aniceto Rosique și amiralul de acțiune maritimă, Juan Luis Sobrino, printre alții.

Stația Navală La Algameca Ulterior , Robles s-a mutat la Stația Navală Algameca pentru a vedea capacitățile actuale de salvare și salvare la Centrul de scufundări Navy (CBA) și la BSR „Neptuno”.

CBA este un centru de referință și are cel mai mare complex hiperbaric din Spania, cu două camere pliante, „o vizită foarte interesantă, pentru că nu este importantă doar pentru cei care fac scuba diving, ci și pentru persoanele cu probleme de vindecare”, a subliniat Robles.

În timpul unei ședințe a ofițerului comandant al centrului, căpitanul de navă Eduardo Matres, Robles a aflat despre caracteristicile navelor de salvare maritimă „Neptuno” și „Clara Campoamor”, precum și despre colaborarea desfășurată de Marina cu Societatea de Salvare și Siguranță Maritimă (SASEMAR), cu care efectuează în prezent scufundări comune.

Ulterior , ministrul a participat la o scufundare la bordul BSR „Neptuno” pentru scafandri dintr-o cușcă și o demonstrație de scufundare a unui vehicul operat de la distanță (ROV) din cabina de control.

Aceste vehicule, care se remarcă prin modulare și portabile, pot efectua orice lucrare subacvatică la o adâncime de 1.000 metri, inclusiv salvarea și salvarea submarinelor, iar capacitățile sale includ livrarea oricărui material de susținere a vieții pe care îl produce. Echipajul submersibilului lipsește.

Nava „Neptuno”, aflată sub comanda locotenentului comandant Antonio Gutiérrez, este principalul mijloc de care dispune Marinei pentru a efectua operațiuni de salvare și salvare pentru submarine, dar ac În prezent se află în ultima etapă de viață operațională. Robles a putut afla detalii despre înlocuirea sa, viitoarea navă de acțiune maritimă de intervenție subacvatică (BAM-IS), construită de Navantia la șantierul naval Puerto Real, Cádiz.

Sursa: Guvernul Spaniei – Robles vizitează programul S-00 din Cartagena , Centrul de Scufundări al Marinei și nava „Neptun” 2024