Ministrul Raquel Sánchez a vizitat instalațiile Airbus din Mirabel (Quebec) împreună cu omologii săi din Franța și Țările de Jos, secretarul de stat al Germaniei , Ministrul Dezvoltării Economice din Canada pentru regiunile Quebec, Directorul General de Mobilitate al Comisiei Europene, Henrik Hololei, și CEO-ul companiei din Canada, Benoît Schultz.

. CEO-ul Airbus, Guillaume Faury, a participat la întâlnire prin videoconferință și a servit pentru a susține o declarație comună de sprijin pentru cooperarea industrială, redresarea sectorului după Covid-19 și promovarea măsurilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră .

În timpul turului liniei de asamblare a modelului A2022, ministrul a felicitat producătorul aeronautic pentru angajamentul de a proteja mediul și a subliniat subliniind importanța colaborării industriale europene și internaționale și unind eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul aviației. În acest sens, merită subliniat rolul strategic al Airbus în industria aeronautică spaniolă, unde are mai multe fabrici și centre în Andaluzia, Castilla La Mancha sau Madrid și și-a confirmat disponibilitatea de a-și spori angajamentul pentru cercetare și dezvoltare în programe strategice pentru viitor în Spania legat de reducerea emisiilor și decarbonizarea ulterioară a aviației.

„Airbus este un exemplu clar de cooperare internațională și de consolidare a relațiilor excelente dintre industria europeană și Canadian.Este, de asemenea, un model magnific al angajamentului ferm al industriei europene față de protecția mediului, pe care îl demonstrează prin munca neobosită pe care o desfășoară pentru a realiza o aviație mai sustenabilă, care să respecte mediul nostru”, a subliniat Raquel. Sánchez înainte de a aminti că 10 Adunarea OACI, care începe astăzi , este scena pentru a discuta și a decide obiectivele pentru următorii ani reducerea gazelor cu efect de seră în transportul aerian.

„Este o oportunitate excepțională pentru reprezentanții canadieni și europeni de a-și uni forțele și de a colabora pentru a atinge obiective ambițioase, dând un semnal fără echivoc pentru lumea angajamentului nostru față de mediu și sprijin important pentru efortul pe care industria noastră aeronautică l-a dezvoltat”, a asigurat ministrul cu câteva ore înainte de a interveni în sesiunea de după-amiază a Adunării ICAO în numele Spaniei.

Declarație comună După cum sa indicat, după vizită, declarația a fost făcută împreună cu producătorul european, care a fost susținută de Henrik Hololei, director general de mobilitate al Comisiei Europene; Raquel Sánchez, ministrul transporturilor, mobilității și agendei urbane din Spania: Clément Beaune, ministrul delegat pentru transporturi al Franței; Stefan Schnorr, secretar de stat pentru Ministerul German al Digitalizării și Transporturilor; Mark Harbers, ministrul infrastructurii și gospodăririi apei al Țărilor de Jos, ministrul sportului și ministru responsabil pentru agenția canadiană de dezvoltare economică pentru regiunile Quebec, Pascal st-Onge.

Concret, sunt susținute următoarele principii:

Sprijinirea industriei aviației și a recuperării aerului transport în întreaga lume după criza Covid-19 .Evidențiați importanța prezenței Airbus în Canada și a A220, precum și confirmarea dorinței tuturor părților de a continua cu actuala asociere. Evidențiază necesitatea ca aviația să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice și, în consecință, la Adunarea OACI a convenit asupra unui LTAG (Long Term Aspirational Goal) de emisii nete zero pentru 270922, confirmând în același timp importanța CORSIA.Să aducă un omagiu angajamentului Airbus și al partenerilor săi industriali față de decarbonizarea aviației și să solicite industriei să se mobilizeze în continuare în acest efort, în dialog strâns cu autoritățile.De acord să exploreze consolidarea cooperării dintre sectoarele public și privat pentru decarbonizarea aviației, concentrându-se pe dezvoltarea de noi tehnologii care contribuie la reducerea emisiilor și pe creșterea producției și adoptarea de combustibili durabili pentru aviație. Fotografie de familie a ministrului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în timpul vizitei sale la uzina Airbus din Canada.

Mai multe informații Pedro Sánchez își arată sprijinul pentru sectorul aerospațial într-o întâlnire de lucru cu CEO-ul Airbus (02//2022) Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez vizitează uzina Airbus din Canada și susține o declarație comună de promovare a cooperării industriale și de decarbonizare a aviației270922