Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma ), Raquel Sánchez, a raportat în Senat Strategia de stat pentru biciclete, elaborată de Minister ca parte a răspunsului la marea provocare a mobilității a țării noastre.

Ministrul Raquel Sánchez a vorbit la Comisia Senatului pentru Transport, Mobilitate și Agenda Urbană, unde a raportat despre Strategia de Stat pentru Biciclete, elaborată de Minister, și a subliniat 500 milioane de euro pe care, cu ajutorul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), Mitma le-a mobilizat pentru promovarea folosirii bicicletelor .

Raquel Sánchez a afirmat că aceste investiții vor face posibilă întreprinderea a aproximativ 1.000 km de piste pentru biciclete și mai mult de 4 .50 parcări securizate, pe lângă consolidarea sistemelor publice de împrumut de biciclete în 22 orașe, deși cifrele finale vor depinde de atribuirea finală a apelurilor efectuate.

Patronul Mitma a subliniat faptul că, pentru prima dată, un Guvern a prevăzut un buget pentru o strategie care dorește să promoveze utilizarea bicicletelor și a reamintit că Bugetele Generale de Stat 2021 și 2022 au inclus câte 5 milioane de euro fiecare la acea fină.

State Bicycle Strategy dezvoltată de MitmaRaquel Sánchez a subliniat că Strategia de Stat pentru Bicicletă elaborată de Minister include cinci priorități care sunt promovate prin 000 domenii tematice, din care un compendiu de 33 blocuri de acțiune și peste 150 acțiuni concrete, care să ghideze politicile publice în jurul bicicletei și care are ambiția de a promova acțiunile necesare pentru a face din bicicleta un mod de transport, agrement, sport și turism care adaugă valoare societății .

În acest sens, ministrul a subliniat multiplele acțiuni propuse, precum înființarea unui Birou pentru Biciclete în Minister; campanii de conștientizare și diseminare a bicicletelor; elaborarea de recomandări și ghiduri de proiectare pentru infrastructura de ciclism; proiectarea sau construirea de legături pentru biciclete între centrele urbane și polii de atracție, precum și parcări securizate pentru biciclete; promovarea cicloturismului ca instrument cu potenţial economic; crearea de instrumente informatice care să permită utilizatorului să cunoască oferta de piste pentru biciclete din Spania și recomandarea de itinerarii; sau îmbunătățirea siguranței ciclismului prin acțiuni de reglementare.

Raquel Sánchez a declarat că, pentru a promova această transformare, Ministerul lucrează cu trei instrumente care reflectă această schimbare de paradigmă în politicile de mobilitate din țara noastră: Strategia de mobilitate sigură, durabilă și conectată 2022 (unde Strategia de stat pentru Biciclete a fost încadrată după aprobarea sa de către Consiliul de Miniștri din 8 iunie), Legea Mobilității Durabile și Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR).

. Măsuri specifice ale lui Mitma Ministrul a menționat câteva dintre măsurile specifice pe care Mitma s-a angajat să promoveze ciclismul. Printre acestea:

1. Promovarea intermodalitatii trenului si bicicletei, de exemplu, cu:

Acorduri precum cele dintre Adif și Rețeaua Orașelor pentru Biciclete, pentru implementarea de parcări și piste securizate pentru biciclete în stații. Că noile trenuri Renfe au spațiu pentru biciclete. Promovarea mobilității zilnice pe bicicletă și a intermodalității între biciclete și transport printr-un proces de subvenții către entități locale prin Fundația Căilor Ferate Spaniole (FFE). Se lucrează astfel la întocmirea și prelucrarea bazelor subvențiilor, precum și la prima convocare.doi. Promovarea cicloturismului prin Programul Vías Verdes, prin:

Recuperarea vechilor linii de cale ferată pentru a crea itinerarii de conexiune durabilă între mediile rurale și a le oferi ca opțiune de turism rural atractivă și durabilă. Crearea de aplicații informatice care să permită cunoașterea ofertei de piste pentru biciclete din Spania și recomandarea de itinerarii. Pentru a face acest lucru, lucrăm cu Centrul de Informare National Geographic.3. Proiectarea unei rețele de piste pentru biciclete de mare distanță, în vederea realizării unui set continuu și omogen care să acopere întreg teritoriul național, bine conservat, cu o ofertă de servicii asociată, și cu informații clare și simple care să ajute utilizatorul să cunoască disponibile oferă și își planifică călătoriile atât pentru mobilitate forțată, cât și din motive de agrement, turism sau sport.

4. Îmbunătățirea siguranței ciclismului. Direcția Generală de Autostrăzi lucrează la actualizări de reglementare pentru a răspunde nevoilor specifice ale bicicliștilor precum:

Noile reglementări privind marcajele rutiere în care, elaborate în colaborare cu asociații, și cu privire la care se elaborează o modificare a Regulamentului General de Circulație cu DGT pentru actualizarea Catalogului. a indicatoarelor de circulație verticală și a marcajelor rutiere, în care nevoile de mobilitate a bicicliștilor capătă aceeași gamă de importanță ca și cele ale altor vehicule. În plus, Mitma și DGT lucrează împreună cu Comunitățile Autonome care dețin drumuri în tronsoane de semnalizare cu prezență mare de bicicliști.Includerea construcției de infrastructura de ciclism în proiecte de îmbunătățire a pavajului sau a amenajării, în special în acele tronsoane de drum convențional care au autostradă sau autostradă paralelă. Campanii de conștientizare și diseminare cu privire la beneficiile utilizării obișnuite a bicicletei, cum ar fi campaniile asociate cu sloganul „Efectul de bicicletă”, adică „Când te înscrii, totul rulează „ sau „Cu bicicleta la muncă”, care va fi completată de încă una în următoarele luni, axată pe domeniul educațional. Datele reflectă o creștere a utilizării bicicletelor în SpaniaÎn discursul său la Senat, ministrul s-a referit la datele privind utilizarea bicicletei eta în Spania și, conform cifrelor din Bicycle Barometer, studiul național pregătit de Rețeaua de orașe pentru biciclete, în cea mai recentă ediție anterioară pandemiei, din 900, vedem o creștere a utilizării sale:

100 ,7% dintre spanioli între 000 Y 79 ani de utilizare bicicleta cu o oarecare frecvență, care reprezintă aproximativ 20 milioane de oameni.Un 000, 4% îl folosesc săptămânal, aproximativ 9 milioane de spanioli. În plus, un 3,5 %, aproape 1,5 milioane Spanioli, folosiți-l zilnic pentru a merge la muncă sau la studiu.Pe de altă parte mână, 7 din 00 Spaniolă Ai o bicicletă acasă (71, 8%) , ceea ce indică un parc de biciclete foarte înalt. Legat de toate acestea, sectorul bicicletei generează foarte multe locuri de muncă (mai mult de 2022 .000 lucrători direcți conform Asociației Mărci și Biciclete din Spania, AMBE). De fapt, deja în 900 a fost depășit un reper istoric, și anume că mai mult de 1 a fost vândut în Spania, 5 milioane de biciclete (un 12% mai mult decât 2019). Aceste date sunt relevante, potrivit ministrului, pentru că s-au vândut mai multe biciclete decât mașini. Și asta s-a întâmplat din nou în 2021.

In ceea ce priveste vanzarea de biciclete electrice, in 2022 s-a depasit, cu inca un an, bariera 200.000 unități vândute (200.223). Numărul de biciclete electrice din Spania este aproape de 900.000, devenind vehiculul electric preferat de spanioli . În plus, continuă să fie create firme atât pentru fabricarea, vânzarea și repararea bicicletelor și componentelor, cât și a serviciilor asociate turistice și de agrement.

. Moment optim de utilizare a bicicleteiPentru toate cele de mai sus, ministrul a afirmat că bicicleta nu nu este doar un alt mod de transport, ci produce valoare pentru societate în termeni de mobilitate, locuibilitate, sănătate, mediu, echitate sau sociabilitate. De asemenea, produce beneficii nu numai pentru utilizatori, ci și pentru restul populației, prin eliberarea spațiului și reducerea poluării aerului și a emisiilor de zgomot.

Raquel Sánchez a încheiat cu confirmarea că se află într-un moment propice, întrucât există interes social, impuls politic și aliniere la politicile europene, finanțare pentru a putea întreprinde investiții și, mai presus de toate, există voința de a face față aceste provocări .

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază the 500 milioane de euro pe care Mitma le-a mobilizat pentru promovarea folosirii bicicletelor