#Spania – Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, le-a transmis președinților Asturiei și Cantabriei angajamentul ferm al Guvernului și al Ministerului de a îmbunătăți serviciile Cercanías ale ambelor comunități autonome și implicarea lor directă în soluționarea problemei. recul care a dus la o întârziere în livrarea noilor trenuri cu ecartament metric pentru a o menține cât mai scurtă posibil.

„Din momentul în care am aflat problema, m-am chinuit să aflu tot ce s-a întâmplat și să rezolv această situație. Din prima zi în care mi-am arătat fața, ne-am cerut scuze, am recunoscut eroarea, am ne-am clarificat responsabilitățile și am comandat un audit intern și am înființat un grup de lucru care să se concentreze pe găsirea unei soluții și accelerarea cât mai mult posibil a construcției trenurilor.A fost nevoie de timp pentru a răspunde unei probleme complexe și, deși totul este deja în curs de a atenua întârzierea și de a da o soluție, nu pot nega că mi-ar fi plăcut să am această informație mult mai devreme”, a asigurat Raquel Sánchez presei după întâlnirea cu președinții Principatului Asturias, Adrián Barbón, și din Cantabria, Miguel Ángel Revilla.

În acest sens, ministrul a acceptat demisia secretarului de stat, Isabel Pardo de Vera, și a președintelui Renfe, Isaías Táboas, și le-a mulțumit pentru munca depusă în funcțiile lor respective.

„Acum începe o nouă etapă în operatorul feroviar și în Secretarul de Stat”, a subliniat ministrul când a anunțat viitoarea numire a lui David Lucas, până acum secretar general al Locuințelor al Ministerului, în funcția de noul secretar de stat pentru Transporturi, Mobilitate. și Agenda Urbana, și cea a lui Raül Blanco, care a fost până în decembrie secretar general pentru Industrie și IMM-uri al Ministerului Industriei, Turismului și Comerțului, în calitate de nou președinte al Renfe.

îmbunătățirea serviciilorÎn concordanță cu obiectivul de rezolvare a eșecului, de atenuarea cât mai curând posibil a consecințelor acestuia și de a oferi utilizatorilor de cale ferată cel mai bun serviciu, ministrul a anunțat un plan de acțiune care vizează consolidarea serviciilor feroviare, reînnoirea și modernizarea întregului parc cu ecartament metric cu extinderea contractul și noile licitații și să accelereze investițiile în infrastructura prevăzute în Planul Cercanías. Pentru a promova execuția Planurilor pentru navetiști din Asturias și Cantabria, va fi creată figura unui comisar.

De asemenea, a deschis ușa pentru extinderea serviciilor feroviare gratuite din Cercanías de Asturias și Cantabria dincolo de 31 decembrie 2023 și până la sosirea noilor trenuri. Ideea este să se permită finanțarea necesară, prin Bugetul General de Stat, astfel încât ambii președinți să stabilească măsurile pe care le consideră necesare pentru îmbunătățirea transportului în comun, inclusiv a serviciilor gratuite.

În plus, printre alte inițiative, Raquel Sánchez a confirmat că contractul pentru noile trenuri va fi extins la maximul prevăzut în caietul de sarcini, ceea ce permite adăugarea a încă 7 unități la cele 31 planificate, că va fi lansată o nouă licitație pentru extinderea reînnoirea flotei care circulă în prezent pe rețea, și că se va întări condiționarea actualului material rulant pentru îmbunătățirea caracteristicilor acestuia (accesibilitate, în interiorul trenului, fiabilitate) până la sosirea noilor unități.

Câteva măsuri care răspund solicitărilor președinților din Asturias și Cantabria și care au fost incluse în acordul semnat de cele trei instituții pentru a răspunde nevoilor serviciilor suburbane.

În acest moment, trebuie menționat că, în cadrul ședinței, șeful Mitma a transmis că proiectarea finală a trenurilor va fi gata în vară, ceea ce va permite ca până la sfârșitul anului sau la începutul lui 2024, cel mai tarziu vor incepe sa faca unitatile. Scopul este ca în prima jumătate a anului 2026 să avem primele trenuri în circulație. Contractul inițial stabilește jumătatea anului viitor ca dată de livrare a trenurilor.

„Angajamentul nostru față de rețeaua cu ecartament metric și, mai ales, față de utilizatorii săi, este real și continuă. Un angajament care se reflectă în acordul la care sa ajuns și care reflectă angajamentul acestui Guvern de a-și ajusta rețelele feroviare din Cantabria. și Asturias și cu transportul lor în comun”, a asigurat Raquel Sánchez.

AcorduriConcret, planul de acțiune inclus în acorduri este articulat în șapte puncte:

1. Să demonstreze o recunoaștere comună a importanței decisive a sistemului feroviar de navetiști în viitorul mobilității în ambele comunități. Este necesar să se reconstruiască și să se promoveze infrastructura și serviciile furnizate, astfel încât să poată continua progresul în acțiunile deja în desfășurare în cadrul actualului Plan Cercanías, asigurându-le pe termen mediu și lung. Toate acestea trebuie reflectate în planurile de navetiști corespunzătoare, documente exhaustive întocmite de minister și în care se vor încasa investițiile în valoare de aproximativ 1.100 de milioane de euro, care sunt planificate în fiecare comunitate.

2. Mitma se obligă să furnizeze în cel mai scurt timp comunităților autonome un grafic și un program complet al tuturor acțiunilor cuprinse în planurile de navetiști care precizează și programează diferitele acțiuni cuprinse în acestea pentru anii următori. De asemenea, va fi creată figura unui comisar pentru executarea planurilor de navetiști pentru Asturias și Cantabria și supravegherea acordurilor prevăzute în prezentul document.

3. În ceea ce privește contractul de construcție a 31 de noi unități de tren cu ecartament metric pe care Renfe l-a semnat cu CAF, se recunoaște că nu a fost construit sau proiectat niciun tren și nici nu a fost efectuată nicio cheltuială publică în legătură cu acesta. Având în vedere întârzierea acumulată, se consideră necesară întocmirea, împreună cu firma producătoare, a unui grafic detaliat al lucrărilor ce urmează a fi efectuate și al livrărilor de trenuri, care vor fi eșalonate pe măsură ce acestea sunt finalizate în fabrică.

Se acordă aplicarea clauzei prevăzute pentru creșterea numărului de trenuri cu încă 7, astfel încât numărul total de unități fabricate să devină 38. De asemenea, vor fi articulate noi contracte care să garanteze reînnoirea totală a parcului de trenuri care își prestează serviciul. în rețeaua de lățime metrică în ambele comunități cu unități care răspund la beneficiile maxime de confort și durabilitate.

Obiectivul temporar este ca lucrările de fabricație să poată începe la sfârșitul acestui an, astfel încât primele trenuri să poată fi puse în funcțiune în prima jumătate a anului 2026.

4. Mitma se angajează să împărtășească ambelor CCAA rezultatul auditului pe care Ministerul l-a început recent pentru a asigura transparența în purificarea responsabilităților, precum și în aplicarea propunerilor corespunzătoare de îmbunătățire a organizației.

5. Mitma va dezvolta și implementa un Plan de Îmbunătățire a Serviciului pentru a reordona programele și pentru a îmbunătăți frecvențele serviciilor și timpul de călătorie. Acest plan va aborda reorganizarea orarului ca răspuns la noile nevoi de mobilitate, inversând situația actuală de regres în serviciu.

6. Materializarea integrării tarifare a nucleelor ​​de trenuri de navetă convenționale și cu ecartament metric din nucleele din Asturias și Cantabria. Astfel, ambele rețele vor forma o singură rețea de servicii în fiecare dintre nuclee, oferind o ofertă de transport integrată, astfel încât călătorii să poată utiliza același bilet de transport pentru a călători indistinct pe liniile cu ecartament convențional și ecartament metric, presupunând un confort mai mare și economii financiare. pentru utilizatorii ambelor rețele. Toate acestea în coordonare cu autoritățile de transport public din ambele comunități autonome.

7. Extinderea contribuției economice actuale pentru trenurile de navetiști feroviare gratuite din Asturias și Cantabria după 31 decembrie 2023 și până la livrarea unităților de tren aflate în așteptarea contractului actual. Pentru aceasta, Ministerul va permite, prin bugetele generale de stat, elemente economice care să contribuie la finanțarea sistemului de transport public din Asturias și Cantabria, să aplice bonusurile și îmbunătățirile corespunzătoare în furnizarea serviciului.

fundalÎn cadrul discursului său, ministrul a evidențiat importanța de a fi „clar și realist” cu faptele care au dus la întârzierea executării contractului și a criticat faptul că o problemă atât de importantă a fost dezinformată și banalizată, reducând „la meme a presupuselor trenuri deja fabricate care nu au existat niciodată”. „Dar nu este nici banal, nici comic să avem un parc de trenuri care în multe cazuri are peste 40 de ani, iar investiția pe care am făcut-o pentru a inversa această situație nu este o treabă proastă”, a reiterat șeful Departamentului.

Astfel, deși a existat o întârziere, Raquel Sánchez a amintit că „nu a existat rea-credință, nu s-a irosit niciun euro din bani publici și nu s-a produs nicio situație ireversibilă pentru că nu a fost construit niciun tren”. Și este că a fost în faza inițială de proiectare și proiect când s-a depistat că aplicarea normei standard pentru proiectarea noilor trenuri nu era fezabilă.

„A cumpăra un tren nou și, cu atât mai mult pentru o infrastructură precum rețeaua cu ecartament metric, care nu este nou construită, este ca și cum ai merge la croitor pentru a-și face un „costum personalizat”. Este vorba despre proiectarea unui tren care să reunească cele mai bune caracteristici. să ofere cele mai bune beneficii pe rețeaua prin care va trebui să circule”, a explicat el.

Problema este că a durat mult până să se obțină soluția de aplicare a metodei comparative și de a ajusta măsurătorile convoaielor la cele existente pentru proiectarea noilor trenuri.

Este o metodologie inclusă în reglementările europene, care se folosește și mai ales pe liniile deja existente și care ne permite, să zicem, să maximizăm capacitatea noilor trenuri, garantând că acestea sunt compatibile cu linia pe care se află. mergând să alerge. „Găsirea și luarea deciziei asupra acestei soluții a necesitat un timp atât de excesiv încât nu este admisibilă și că presupune definirea responsabilităților și determinarea nereușitelor care ar fi putut fi survenite în proces”, a spus ministrul, care a reamintit auditul. să stabilească ce a mers prost în întregul proces care a durat atât de mult și să stabilească măsurile ca să nu se repete.

Stimularea investițiilor„Ne asumăm responsabilitatea pentru întârzierea livrării trenurilor, dar acest guvern este, de asemenea, responsabil pentru faptul că și-a desfășurat un angajament de investiții și măsuri pentru a îmbunătăți vecinătatea și a promova utilizarea acestora, așa cum nici un guvern nu a făcut-o înainte”. Un pariu care a avut ca rezultat dublarea investițiilor planificate în rețeaua Cercanías de Asturias la 1.100 de milioane de euro și triplarea celor din Cantabria, cu o dotare foarte asemănătoare.

„Acum avem realități și certitudini, înainte aveam doar puncte de alimentare și vânzători de fum”, a amintit ministrul înainte de a enumera exemple de acțiuni care se desfășoară:

Pajares se apropie din ce în ce mai mult de a fi o realitate și din 21 februarie infrastructura trece din faza de construcție pe sensul de circulație Adif.Pe linia de mare viteză către Cantabria, anul acesta au fost licitate sau sunt în derulare toate tronsoanele dintre Palencia și Aguilar de Campoo.S-au deblocat acțiunile care au fost ținute într-un sertar: noul acces în portul Santander, nodul Torrelavega sau defileul Hermida.„Din reînnoirea căilor din Asturias, ecartamentul metric Gijón-Laviana este doar începutul sau intrarea în exploatare a uzinei de regazeificare Musel”, a conchis el.

Semnarea acordurilor după ședință m discutat între ministrul transporturilor, mobilității și agendei urbane, Raquel Sánchez, președintele Principatului Asturias, Adrián Barbón, și președintele Cantabriei, Miguel Ángel Revilla.

Mai multe informatii Acorduri la care s-a ajuns la întâlnirea dintre ministrul transporturilor, mobilității și agendei urbane și președinții Asturiei și Cantabriei (PDF) Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez este de acord cu Asturias și Cantabria să prelungească Cercanías-ul liber până la sosirea trenurilor