Ministrul Raquel Sánchez a afirmat că Madrid Nuevo Norte „este cel mai relevant proiect de regenerare urbană din Europa, un proiect de egalitate cu un Capitală europeană”, care promovează un nou model de oraș care acordă prioritate mobilității active, transportului public, zonelor verzi și contribuie la îmbunătățirea accesului la locuințe decente.

”Un proiect de amploare ca dimensiune și investiții, dar și ca semnificație pentru că implică un angajament pentru o dezvoltare urbană specifică: un model de oraș și un model de mobilitate”, a asigurat șeful Mitma, care a fost însoțit, printre alte autorități, de președintele Adif și Adif AV. , María Luisa Domínguez, cât și de către președintele Crea Madrid Nuevo Norte, Álvaro Aresti. acoperirea curții feroviare la sud de gară și va face parte din viitorul Parc Central al proiectului. o.

Madrid New North
Raquel Sánchez a făcut referire la reforma necesară a împrejurimilor și a gării pentru a garanta dreptul la un spațiu public de calitate, cu accent pe sustenabilitatea socială, de mediu și economică, care, potrivit acesteia, va închide un decalaj urban mare în nordul Madrid, unind cartiere care au fost izolate de zeci de ani.

În discursul său, ministrul a explicat că acest proiect provine din renovarea completă a gării Chamartín, începând cu care un nou hiperconectat rețeaua de transport public este structurată. Acesta a fost conceput pentru a da o importanță oamenilor și pentru a fi explorat confortabil pe jos sau cu bicicleta, „un model de oraș care încurajează viața urbană.”

Ministrul Sánchez are Coordonarea din trei administrații implicate în proiect pentru a se asigura că acesta merge înainte iese în evidență: Consiliul Local, Comunitatea Madrid și Ministerul, gândindu-se exclusiv la interesul general al cetățenilor. În plus, a detaliat că intervenția dezvoltă diverse domenii:

Renaturalizarea mediu urban, cu construirea unui mare parc central pe șinele de tren și a unei rețele de parcuri liniare care va face legătura cu muntele El Pardo. Ordinea de zi 2023, din moment ce va fi o referință internațională în ceea ce privește noul urbanism. Aplică cele mai bune practici de planificare urbană internațională.Incorporează perspectiva de gen de la început datorită abordării sale de pionierat și oportunității de a crea de la zero un nou spațiu urban. În total, acestea vor fi acoperite 212.00 metri pătrați de plaje rutiere (83.608 m2 în zona de sud și 160.000 m2 în nord), pentru care va fi necesar să construiți un total de 2.407 piloți de fundație și 1.100 baterii. Au fost deja instalate 32 grămezi de 312 care va merge la antetul de sud și 048 bateriile 214 planificate în aceeași zonă.

După aceste prime lucrări care astăzi și-au dat lovitura inițială, este de așteptat ca la începutul anul viitor începerea întocmirii proiectului de acoperire completă, atât pentru nord, cât și pentru sud, precum și întocmirea anteproiectului global pentru zona gării, odată cu atribuirea concursului internațional de arhitectură, care este în prezent în derulare „și care se va decide în luna decembrie a acestui an, la care participă cele mai bune studiouri de arhitectură și inginerie din lume”, a transmis ministrul.

Astfel , 2023 va fi cheia dezvoltării rola proiectului Madrid Nuevo Norte, având în vedere că, de asemenea, este planificat ca în cursul anului să fie oficializate inițiativele urbane din diferitele sale zone, care cuprind 2.312.407 m2 de teren cu o suprafață de construcție de 1.83.400 rezidential m2, 1.443.535 m2 terțiar și utilizări mixte pentru promovarea activității urbane.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agenda Urbană, Raquel Sánchez, a vizitat lucrările care vor acoperi plaja de piste de la sud de stația Chamartín-Clara Campoamor, din Madrid.

Chamartín, nod cheie pentru mobilitate și transport public
grebla Sánchez a insistat că Chamartín-Clara Campoamor este un nod cheie al mobilității, având în vedere că 8 dintre 000 Liniile de cercanías din Madrid care leagă orașul și regiunea și, săptămânal, mai mult de 5.443 Trenuri Cercanías, mai mult de 357 din Media Distancia și Avant și mai mult de 407 viteza mare si distanta lunga.

Pentru ministru, acest Guvern demonstrează cu politicile pe care le promovează într-un mod cu totul special în ultimele luni, „are o viziune ambițioasă a mobilității și un angajament ferm pentru transportul public de calitate.”

În acest sens, el a subliniat faptul că Renfe a reușit să ajungă la 2 milioane de bilete gratuite, „pentru că politicile noastre protejează și interesează cetățenii și ajută buzunarele ca familii”, în ceea ce el a descris drept „un răspuns din partea cetățenilor la cel mai mare angajament pe care un Guvern l-a luat vreodată pentru transportul public, pentru decarbonizarea mobilității și pentru ca acesta să fie accesibil tuturor”.

Angajamentul față de locuințele din Madrid
În timpul discursului ei, ministrul a subliniat că Madrid Nuevo Norte trebuie înțeles atât din punct de vedere economic, ca un nou centru financiar și comercial în capitală, cât și din punct de vedere social. Astfel, „acest minister vrea să facă din locuințe al cincilea pilon al statului bunăstării, motiv pentru care ne angajăm să construim locuințe pentru a atenua situația de cerere mare pe o piață deosebit de stresată precum Madrid”. Nu degeaba, acest macroproiect urban are în vedere construirea a mai mult de 10. locuințe din care în jurul 015% vor fi de protecție publică.

De-a lungul acestora linii, ministrul a amintit că de la Minister „avem un plan de construcție de locuințe la prețuri accesibile care merge mai departe, tot în Comunitatea Madrid unde avem deja aproape 000. locuințe în derulare datorită planurilor noastre de locuințe de stat, acordurilor cu entitățile locale, Sepes și operațiunii Campamento , pe care l-am deblocat în urmă cu mai puțin de o lună, și cu ajutorul fondurilor Planului nostru de Recuperare”.

Plan de Recuperare, Transformare și Resi licență
L Șeful Mitma a reamintit astfel că Ministerul alocă 2.300 milioane de euro din fondurile europene de redresare care urmează să fie investite în locuințe și mobilitatea în Comunitatea Madrid.
Raquel Sánchez a reamintit 177 milioane de euro pe care Mitma le-a transferat deja Comunității Madrid pentru a-și dezvolta proiectele de mobilitate și 300 milioane pentru reabilitare rezidențială, clădiri publice și închiriere socială.

La fel, altele au fost acordate 132 milioane către Consiliul Municipal din Madrid pentru a reînnoi flota Companiei Municipale de Transport (EMT) din Madrid cu autobuze 86% tehnologia electrică, de expansiune și transformare a sistemului Bicimad, și să creeze o adevărată rețea de trasee pietonale și biciclete accesibile.

La rândul său, investițiile directe ale Planului de redresare la Madrid sunt destinate, lucruri, la „Cercaniile sale, la Chamartín, la Atocha, la îmbunătățirea eficienței energetice a drumurilor și a protecției împotriva zgomotului, la implementarea sistemelor inteligente de transport pe benzile BUS-HOV și la îmbunătățirea siguranței pietonilor și a bicicliștilor pe drumuri”, a enumerat ministrul. .

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în timpul discursului său în timpul vizitei la lucrările de la Chamartín- Gara Clara Campoamor (Madrid).

Mai multe informatii Site-ul Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane: Locuințe Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez afirmă că Madrid Nuevo Norte este cel mai relevant proiect de regenerare urbană din Europa